Kunstig intelligens i kæmpevækst de næste fem år

Illustration: Jakub Jirsak/Bigstock
Analysefirmaet IDC spår en årlig vækst på 28 procent frem til 2023.

Kunstig intelligens og maskinlæring er i vælten. Ifølge analysefirmaet IDC vil udgifter til hardware og software på området de næste fem år stige fra 253 milliarder kroner i dag til 661 milliarder i 2023. Det skriver Adtmag.

Det svarer til en årlig vækst på 28 procent. Software vil blive en større udgift end hardware, og i 2023 vil den årlige vækst i AI-software ligge på 37 procent.

»AI-markedet fortsætter med støt at vokse i 2019, og vi forventer, at denne tendens fortsætter,« udtaler forskningsdirektør David Schubmehl fra IDC ifølge en pressemeddelelse. Han fortsætter:

»Brugen af kunstig intelligens og machine learning opstår i en lang række løsninger og programmer, fra ERP og industriel software til content management, samarbejds- og produktivitetssoftware. Kunstig intelligens og machine learning er øverst på dagsordenen i de fleste organisationer i dag, og IDC forventer, at AI vil være den nye disruptive indflydelse, der ændrer hele industrier i løbet af det næste årti.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Louise Klint

”Produktivitetssoftware”! Det lyder næsten lige så godt som ”velfærdsteknologi”.

Jeg betragter det hele som markedsføring. Analysebureauets analyse ligeså.

A pro pos kan jeg oplyse, at netop nu, i disse øjeblikke, offentliggøres ”Kommune-Barometeret” (se linket side 2). https://drive.google.com/file/d/1DkSU7eOws0AidyVScbQHQM9WcVcOvMtn/view

Hermed kan vores hjemlige, lokale kommuner begynde at konkurrere på sundhed(sdata).

(Selvom din kommune måske ikke nødvendigvis er skyld i/ansvarlig for din og naboens sundhed eller mangel på samme). Et ikke ubetydeligt spin-off af KLs store reklamekatalog for selvsamme teknologier og dataudnyttelse, ”Kommunernes Teknologispring”, du husker det nok. http://www.kl.dk/ImageVaultFiles/id_85157/cf_202/Kommunernes_Teknologisk... http://kommunernes-teknologispring.dk/ 19.01.18: https://www.version2.dk/artikel/blockchain-karakterbog-alexa-overvaager-...

Derfor kan jeg forudse (spå) at din e-boks i årene fremover vil flyde over med sunde og forebyggende anbefalinger fra Kommunen, i form af inspirerende opskrifter på ansvarlig livsførelse og hvordan du kan optimere din hverdag, allerede fra morgenstunden, med en skålfuld nærende algoritmer strøet med syntetisk intelligens.

 • 3
 • 0
#2 Jens Frederik Dalsgaard Nielsen

HEj Louise

Man bliver helt træt ved tanken om der hver kommer en besked "husk din havregryn" og din 666 skridt idag.

Måske er det på tide, at der snart starter en diskussion om det er et fremskridt eller måske snarere et tilbageskridt eller et skridt i en helt vild forkert retning. Jeg mener det sidste

 • 2
 • 0
#3 Anne-Marie Krogsbøll

Derfor kan jeg forudse (spå) at din e-boks i årene fremover vil flyde over med sunde og forebyggende anbefalinger fra Kommunen, i form af inspirerende opskrifter på ansvarlig livsførelse og hvordan du kan optimere din hverdag, allerede fra morgenstunden, med en skålfuld nærende algoritmer strøet med syntetisk intelligens.

Ja, det kan jeg også frygte, Louise Klint.

Som hjælp til bedre fordøjelse af sådanne "fremskridt" kan jeg anbefale Cathy O'Neills "Weapons of Math Destruction" - hun tager diverse algoritmer under kærlig og kyndig behandling. Herunder bl.a. hvad der skete, da man begyndte at ranke amerikanske universiteter med algoritmer. Ikke godt! https://en.wikipedia.org/wiki/Weapons_of_Math_Destruction

I øvrigt er konferencen i dit link, Louise, da også en gevaldigt opvisning af tech-begejstrede lobbyister, embedsmænd, forskere, politikere. Måske overser jeg det, men kan man overhovedet finde én eneste kritisk tænkende, som kan gå lidt op imod Singularity-hørmen af "brændende platform"?

Desværre har man jo nok effektivt sorteret evt. kritikere, der kunne have lyst til at møde op, fra via tilmeldingsgebyret... de ukritiske får nok gebyret betalt af arbejdsgiver...

Det alvorlige og udemokratiske er, at det er netop sådanne steder, langt fra offentlig debat og befolkningens indsyn, at udviklingen besluttes - af Singularity-proselytter med næste job på karrierestigen i kikkerten.

 • 3
 • 0
#4 Louise Klint

Måske er det på tide, at der snart starter en diskussion om det er et fremskridt eller måske snarere et tilbageskridt eller et skridt i en helt vild forkert retning. Jeg mener det sidste.

Ja, jeg er enig. Men det skal være relativt konkret, med konkrete eksempler, fordi jeg tror, helt grundlæggende, at de færreste er klar over, hvor megen information (data) myndighederne ligger inde med om den enkelte. Ligesom det kan være svært at forestille sig, og forstå, eventuelle konsekvenser af dette. Samkørsel af dine data, adgang for mange forskellige, etc. Særligt, når man (endnu) ikke har erfaringen.

Og måske også fordi vi er mange generationer af voksne mennesker, som nærer en stor tillid til vores myndigheder herhjemme. En tillid, som befordrer denne her udvikling, men også en tillid, der måske stammer fra en anden tid, før digitaliseringen. At der er behov for en revurdering og en større ansvarlighed, fra alle, på dette område.

Jeg ser i hvert fald en risiko for, at den offentlige sektor er på vej til at udvikle sig til en omklamrende, ”omsorgsfuld” Big Mother, hvilket også kan blive dens fald, hvis man ikke får lidt bedre styr på, hvor grænsen går. (Samt eget formål). Der er en risiko for, at myndighederne mister folkelig opbakning, når/hvis man går for vidt. Og jeg håber ikke, at det kun er liberalisterne, som vil vånde sig for dette skrækscenario – hvad staten skal blande sig i. Men jeg synes, tiden er rigeligt moden til at holde op med at fare frem med hovedet under armen.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere