Kunstig intelligens-firmaer i Europa bruger ofte ikke kunstig intelligens

Illustration: PathDoc/Bigstock
AI giver penge fra investorer, også når der ikke er noget i produktet.

40 procent af Europas opstartsvirksomheder indenfor kunstig intelligens bruger slet ikke AI i deres produkter ifølge en rapport, der gør opmærksom på den store hype omkring teknologien.

Det skriver avisen Financial Times (kræver login).

Rapporten fra det London-baserede investeringsselskab MMC Ventures kunne i to ud af fem tilfælde ikke finde tilstedeværelsen af kunstig intelligens fra produkter blandt 2.830 opstartsvirksomheder indenfor kunstig intelligens i Europa, baseret på offentlig information og interviews med ledere.

Ikke desto mindre beskrives disse virksomheder ofte som 'AI-fokuserede,' udtaler MMC's forskningschef til avisen. Han tilføjer, at mange start-ups har planer om at udvikle machine learning-programmer i fremtiden.

Rapporten konkluderer, at firmaer, der markedsføres som 'AI-virksomheder', historisk set har rejst bedre finansiering end andre slags softwarevirksomheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Storgaard Dieu

kunne i to ud af fem tilfælde ikke finde tilstedeværelsen af kunstig intelligens

Hvad er "kunstig intelligens" i følge MMC Ventures?

Et simpelt beslutningstræ kan bruges som model i machine learning. Machine learning er en underkategori af kunstig intelligens. Et beslutningstræ kan ligeledes implementeres som en serie af if-else-statements og er man lidt lemfældig med begrebet træning, så kan kunstig intelligens godt gøres meget simpelt - når blot man har det rette domænekendskab.

  • 4
  • 0
#4 Svend Nielsen

Definition? Ja det er et godt spørgsmål. Jeg var for mange år siden ansat i en IT udviklingsafdeling, hvor rigtig mange af udviklerne virkelig havde en rigtig kunstig intelligens. Nogle skæve og sjove eksistenser - men de var fa.. mærkelige.

Men som vi sagde dengang: Hellere kunstig intelligens end simuleret intelligens.

Ser man ud over IT markedet i dag, er jeg bange for, at der er langt flere som simulerer intelligens.

Måske derfor så mange udviklingsopgaver går i hegnet?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere