Danske mobil-ejeres hedeste ønske: Bedre batteritid

Mens mobilproducenterne konkurrer om smartphones med kæmpe skærme, drømmer kunderne om mere batteritid.

En ny undersøgelse fra Mobilsiden.dk viser, at danske smartphone-brugere prioriterer batteritid højere end features som regnekraft og smukt design. Det skriver Mobilsiden.dk i en pressemeddelelse.

Af de 1600 adspurgte ønskede 31 procent længere batteritid på sin telefon, mens en hurtig processor kom på andenpladsen med 23 procent.

I øjeblikket ser det dog ud til, at mobilproducenterne konkurrerer på hurtigere smartphones med stadig større skærme. Eneste undtagelse på det danske marked ser lige nu ud til at være Huawei Honor og Huawei Ascend D Quad, der begger praler af 1-2 dages brug mellem hver opladning.

Læs også: Anmeldelse af Huawei Honor: Et vaskeægte Android-hit til 2.000 kr.

Læs også: Sådan vil Huawei vippe HTC og Samsung af den danske Android-trone

Afstemningens resultater:

Hvilken feature ønsker du dig mest af din smartphone?

 • 31,36 %: Lang batteritid
 • 23,00 %: Nyeste og hurtigste processor
 • 17,66 %: Tyndt og flot design
 • 17,22 %: Den bedste / største skærm
 • 08,80 %: Det bedste kamera
 • 01,95 %: Størst mulig hukommelse

Hvilken forbedring så du helst, der blev lagt vægt på ved din næste smartphone?

Mobilkøberne kræver længere batteritid

Undersøgelse: Batteritid er vigtigere for smartphone-brugerne end kameraet, hukommelse, skærm og design.

Alle mobilproducenter kappes om, at have de største skærme, den hurtigste betjening og det bedste kamera. Men smartphone-brugerne er i virkeligheden meget mere beskedne og simple i deres ønsker til mobilen.

I en afstemning, hvor 1.600 læsere af online magasinet Mobilsiden.dk deltog, svarede31 procent, at det de ønskede sig mest, på deres smartphones, var lang batteritid.

Hukommelse og kamera-kvalitet scorer henholdsvis 2 og 9 procent af stemmerne, mens 17 procent lægger mest vægt på tyndt og flot design.

Så selvom smartphonen over de seneste år har gennemgået en revolutionerende udvikling, og er blevet allemandseje, så er det stadig noget så simpelt, som batteritiden, der står øverst på ønskelisten, når det kommer til funktioner og features.

Afstemningens resultater:

Hvilken feature ønsker du dig mest af din smartphone?

31,36 %: Lang batteritid
23,00 %: Nyeste og hurtigste processor
17,66 %: Tyndt og flot design
17,22 %: Den bedste / største skærm
08,80 %: Det bedste kamera
01,95 %: Størst mulig hukommelse

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Erik Jensen

Mit absolut højeste ønske er, at samtalelyden forbedres. Det virker som det prioriteres lavere og lavere for hver generation af smartphones, der laves. For min skyld måtte de gerne droppe kamera og gps så de kunne få plads til en ordenlig mikrofon og en bedre højtaler. Det er helt håbløst, at man er nødt til at bruge headset, bare for at få en nogenlunde samtalekvallitet.

Næste ønske er en bedre antenne, som sikrer bedre dækning. Igen er det frustrerende, at ens samtale blive afbrudt i tide og utide fordi man bevæger sig en smule rundt.

Alle punkter på listen i artiklen er jeg ret ligeglad med. Ser ingen grund til at min nuværende smart phone skal forbedres på disse punkter, før det helt bassale er løst.

 • 0
 • 0
#7 Jens Carsten Hansen

Hvis man bare sørger for, aldrig at aflade batteriet til under 50 %, og typisk ikke under 60 %, så taber batteriet kun ganske få procent i kapacitet om året. Man skal heller ikke lade den sidde til opladning døgnet rundt, når man ikke bruger den.

Det er nok den største grund til at folk synes, at deres mobil/smartphone har dårlig batterilevetid - folk har selv ødelagt batteriet på relativt kort tid ved at aflade det for meget for mange gange, eller ved at lade det sidde til opladning i længere tid.

 • 0
 • 1
#8 Jens Carsten Hansen

Man kan desuden vinde meget batteritid ved at skrue ned for lysniveauet på skærmen. Det er typisk skruet meget højt op på en ny smartphone.

Har man virkelig brug for at have det skruet så meget op, at man kan se skærmen udendørs i fuldt solskin, hvis man er indendørs det meste af dagen? - eller kan man leve med at skærme af med hånden, når man er udendørs?

 • 0
 • 0
#9 Ove Andersen

Mht. lysniveau giver jeg dig ret, men med opladninsniveau tror jeg ikke det har så meget at sige, Jens. Min oplevelse af moderne telefoners Li-ion batterier er, at de taber ganske lidt.

Min gamle HTC, som lige er blevet skiftet ud efter godt 2 års tjeneste, har kun tabt få % batteriniveau fra oprindelig tilstand, og jeg må indrømme den ofte nåede ned mellem 10 og 20% før jeg fik ladet den op. Nogen gange kun sjat ladet men andre gange natten over.

Efter 2 år holdt den to døgn, som den også gjorde fra starten af. Software var blevet forbedret lidt (via custom ROMs), men batteritiden var ikke blevet ringere.

Nej, det der tager strømmen er den avancerede software samt store flotte skærme. Om du er flink ved batteriet har begrænset effekt, efter min mening. Og det er jo også folks holdninger til nye telefoner (nye batterier) der snakkes om her - ikke gamle afdankede telefoner :)

Og at det tærer på batteriet at lade telefonen sidde i laderen er en gammel myte, som der kun var hold i for mange år siden. I dag kobler softwaren batteriet fra, når det er ladet op, og der slides ikke på det selvom telefonen bliver i laderen. At batteriet måske har bedst af kun at blive ladet til 90% er en anden sag.

At man aldrig skal lade niveauet falde til under 50% kan jeg ikke anbefale. Tvært imod er min opfattelse, at det er ganske vigtigt af og til at lade telefonen blive afladet totalt, simpelthen for at batteriet kan rekalibrere sig selv og opdage sin egen maksimale effekt. Der har været noget meget bøvl med Android telefoner, med at batterierne har skullet manuelt kalibreres, men det skulle, så vidt jeg ved, være fikset nu og batterierne skulle kalibrere sig selv ved fuld afladning og opladning.

Se f.eks. V2s artikel omkring Lithium Ion batterier: http://www.version2.dk/artikel/batterimyter-er-det-skidt-lade-stroemstik...

 • 1
 • 0
#10 Adrian Grau

Som forbruger har man jo ikke rigtigt nogen valg, hvad angår batteri levetiden. Kigger man specs igennem på alle telefoner ser de stort set ens ud på det punkt. Hvis jeg har valgmuligheder mellem en tynd telefon der kan holde 1 dag og en tyk telefon der kan holde 1½ dag, ser jeg det ikke som et egentligt valg da jeg alligevel skal lade op hver dag

Og problemet var også det samme før smartphones. Der stod stort set alle telefoner til at holde 7 dage

Jeg ville meget gerne have en smartphone der kan holde sig en uge, selvom den er lidt tykkere end de andre, men til nu er jeg ikke faldet over sådan en telefon endnu. Det er altså stort set umuligt at for mig at give et hint til producenter ud fra hvad jeg køber om at jeg ønsker større batteri

 • 1
 • 0
#11 Jacob Nordfalk

De der vil køre længere tid pr opladning med deres Samsung Galaxy S II kan overveje at købe et større batteri.

Der er f.eks. et originalt fra Samsung på 2000 mAh, der en længere levetid end det på 1600 mAh som telefonen leveres med:

http://www.fcomputer.dk/tlf-gps/mobil/batterier-oplader/samsung/eb-k1a2e...

Jeg har nu selv købt et jumbo-batteri på 3200 mAh

http://www.batteryupgrade.com/shopBrowser_search.php?searchphrase=Samsun...

med det skal jeg kun lade op hver 3. dag, selvom jeg bruger telefonen ganske meget.

En del andre (Android-) modeller har samme muligheder.

 • 1
 • 0
#12 Torben Mogensen Blogger

Jeg har brugt både "gammeldags" mobiltelefoner og såkaldte "smart phones", og til telefoni og SMS får jeg klart den bedste brugeroplevelse med den gammeldags telefon med tastatur. Den havde desuden batterilevetid nok til at jeg i starten kunne nøjes med at lade den op en gang om ugen og efter længere tids brug to gange om ugen. Dertil var den mindre, lettere og mere robust end min "smart phone". O.K, den havde ikke kamera og kun få "apps", men det bruger jeg alligevel sjældent på min "smart phone".

Så jeg vil foretrække at have en telefon, der har lang batteritid, telefontastatur (ikke qwerty) og er tilstrækkelig lang til, at mikrofonen er tæt ved min mund, når højtaleren er tæt ved øret. Men derudover så smal og tynd, som den kan være uden, at det går ud over robusthed, batteritid og tastaturets størrelse. Hvis jeg skal bruge "smarte" funktioner, kan jeg bruge en tavle-PC eller laptop.

Jeg kan sagtens forestille mig en meget langstrakt form, hvor taster sidder i en række på langs, og der er et aflangt display over tasterne.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere