Kunder flygter efter DIBS-nedbrud: Telefonstorm hos konkurrenter

3. juli 2012 kl. 14:332
Problemer med DIBS' betalingsgateway har fået en lang række kunder til at søge alternative løsninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et mere end to døgn langt nedbrud hos leverandøren af online-betalingsløsninger DIBS får nu kunderne til at løbe skrigende væk.

Hos konkurrenten, det aalborgensiske firma ePay, melder man således om telefonstorm fra morgenstunden.

»Siden klokken ni i morges har vi fået 35-40 opkald fra nuværende DIBS-kunder, der ikke længere kan leve med det lange nedbrud,« siger Morten Lanng, der er direktør i ePay, til Version2.

Trods den øgede kundetilgang er han dog ikke udelt begejstret for nedbruddet hos konkurrenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er kede af det på DIBS' vegne. Nedbruddet er også med til at give PSP'er (Payment Service Providers, red.) et dårligt image - og nogle steder fremstår det desværre også, som om al betaling på internettet er gået i stå,« siger Morten Lanng til Version2.

Han oplyser videre, at omkring halvdelen af opkaldene handler om kunder, der ønsker at skifte til ePays løsning, mens den anden halvdel er ude på at sikre redundans i forhold til deres eksisterende DIBS-løsning.

»Nogle af de store kunder melder rent flag og siger, at det kun er nu, mens DIBS er nede, at de har brug for vores løsning. Og alt afhængig af det konkrete setup tager det 1 til 3 timer at lave en failover-løsning,« siger Morten Lanng til Version2.

Også konkurrenten Quickpay melder om en tilsvarende søgning. Administrerende direktør Thomas Jensen oplyser til Version2, at et par håndfulde allerede har konverteret fra DIBS til Quickpay, og at flere større firmaer (i betydningen trecifrede milllionomsætninger) forhører sig om mulighederne.

»Jeg er nok ikke enig i at enhver løsning kan porteres på 1-3 timer. Der er masser af shops, som har store mængder kompleksitet bundet op til egne it-systemer. De løsninger omlægger man ikke lige på få timer. Men diskussionen om, at man bør tænke fail-over ind, er i den grad aktuel - præcis som store detailbutikker har nødplaner, hvis/når større leverandører svigter,« skriver Thomas Jensen i en mail til Version2.

opdateret 15.17 med kommentar fra Quickpay

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. juli 2012 kl. 23:29

Da jeg ville betale min ekstra skat på 100.000+ i mandags, gik DIBS ned så det ikke var muligt for mig at indbetale rettidigt. Så nu kunne jeg godt tænke mig at vide, hvem der skal betale de ekstra 6.000 der løber på i renter, fordi min betaling blev 1 dag forsinket... Jeg er bange for jeg kender svaret :-(

2
4. juli 2012 kl. 12:09

mon ikke SKAT er klar over at der har været bøvl med DIBS? Smid dem en mail....