Kun syv procent af verdens Android-telefoner bruger seneste version

Illustration: Android Logo
Efter syv måneder i det fri er Android 4 Ice Cream Sandwich kun installeret på syv procent af verdens Android-telefoner. Sidste år forpligtede Android-producenterne sig ellers til at tilbyde opgraderinger til kunderne.

Sidder du med en Android-telefon, der ikke er fra 2012, kører den sandsynligvis version 2.3 af styresystemet. Og udsigten til en opgradering af Android til den nyeste version 4.0 er nok begrænset.

I hvert fald er det foreløbigt kun syv procent af Android-telefonerne, som kører Ice Cream Sandwich, som version 4.0 er døbt. Det skriver The Verge.

Tallet er baseret på Googles egen besøgsstatistik på Google Play, som tidligere hed Android Market.

Ice Cream Sandwich blev lanceret i oktober 2011 og koden blev gjort offentlig tilgængelig i november. Dermed har producenterne haft tid til at finpudse en opdatering, som kunne sendes ud til alle kunder med ældre udgaver af styresystemet – forudsat at telefonen kunne køre version 4.0.

Traditionelt har det dog været småt med opdateringer til nye Android-versioner fra HTC, Samsung og de andre Android-spillere, hvilket for et år siden førte til en erklæring på Googles I/O-konference. Her forpligtede leverandørerne sig til at opgradere softwaren på telefonerne i mindst 18 måneder efter lancering.

Læs også: Android-producenter strammer op: Lover Android-opdateringer i halvandet år

Siden har det dog været småt med resultaterne, og en rundspørge blandt producenterne i december viste da også, at kun Sony Ericsson havde tænkt sig at holde alle modeller opdateret.

Læs også: Opdateringsgaranti til Android-telefoner smuldrer

Den klart mest brugte Android-version lige nu er Gingerbread 2.3, som faktisk havde en stigende markedsandel den seneste måned, selvom version 4.0 altså har været frigivet i over et halvt år. I maj måned kørte 63 procent af verdens Android-telefoner version 2.3.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Louv

Den må du lige uddybe, Thomas Brodersen. Google frigav omkring december ICS til Nexus S, men den blev indenfor få timer trukket tilbage igen.

Først i slutningen af marts fik Google taget sig sammen og frigav ICS:
https://plus.google.com/104629412415657030658/posts/NgGwavbmkQ7
(Nej, det er ikke blot opdateringen fra 4.0 til 4.0.4)

Jeg har selv en Nexus S, og rootede den, da jeg opgav at vente på Google. Jeg synes det er helt hen i vejret at Google vælger at udvande deres Nexus brand ved at være ligeså dårlige til at frigive opdateringer som 3. parts producenterne, og finder det uforståeligt at du hylder dem for det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere