Kun hver femte bruger SSD i de danske serverrum

7 kommentarer.  Hop til debatten
For nogle it-chefer er SSD en uundværlig løsning på problemer med ydelsen, men for de fleste er det stadig for dyrt.
19. september 2014 kl. 10:13
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Godt 20 procent bruger i dag SSD og flash-baseret lagring i deres serverrum og mindre end halvdelen af it-chefer i Norden har planer om at bruge det inden for det næste års tid. Det fremgår af en undersøgelse, som analysefirmaet IDC har foretaget.

Det er primært prisen, som stadig afholder mange fra at vælge SSD'er til storage, men for andre er SSD'er en nødvendighed.

I 'Version Insight: Storage & Flash' kan du læse mere om IDC's undersøgelse og årsagerne til, at mange er tilbageholdende.

Du kan også læse om Sparinvest, som i 2009 var ét af de første danske firmaer, som brugte SSD'er til at løse et kritisk performance-problem, og nu fortæller om erfaringerne gennem fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos DGI IT har it-afdelingen valgt at bygge deres storagesystem selv med hjælp fra open source og hylde-hardware, og her spiller to forskellige typer flash-baseret lagring også en afgørende rolle. Det kan du læse om i magasinet som kan hentes på nedenstående link, hvis du registrerer dig som bruger i Version2's Whitepaper-bibliotek.

Download Version2 Insight om Storage & Flash her (PDF)

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
20. september 2014 kl. 14:13

I stedet burde de kigge på løsninger som f.eks. Nexenta. Med Nexenta og tilsvarende løsninger (SDS) får man performance for pengene uden at gå på kompromis med sikkerheden og stabiliteten....

7
22. september 2014 kl. 09:43

Wow Jens - man skulle næsten tro du havde læst whitepaperet! (DGI bruger netop nexenta)

Det har jeg ikke....

Med Nexenta og tilsvarende løsninger (SDS)

Jeg nævnte Nexenta, for det kender mange af navn. Ikke at det er det "eneste ene", for der er rigtigt mange gode alternativer. Fakta er at man med løsninger som Nexenta eller tilsvarende systemer kan opnå en superperformance på standard hardware, til en pris alle kan være med på og uden at gå med kompromis med sikkerheden.

Jeg har f.eks. selv kørt Nexenta i et par år på standard udstyr, og bestykket med SSD er det noget der sparker r....! Selv med sløve SATA 5400 Rpm diske har jeg opnået fornuftig hastighed, men det skyldes nok primært at RAM'en i serveren bruges til cache og derfor hjælper med hastigheden.

Men rart at hvis der ryger en disk, så skal man ikke vente på dyr hardware vedligeholdelse. Man cykler ned i den lokale PC biks og køber en standard disk. Og faktisk har f.eks. WD lavet en fin disk der kan bruges, WD Red pro, uden man bliver ruineret af dyre SAN diske med hvor eneste forskel er at de er flashet med anden firmware.

6
20. september 2014 kl. 18:19

Wow Jens - man skulle næsten tro du havde læst whitepaperet! (DGI bruger netop nexenta) - Men hvis ikke forretningen nexenta var så dårligt kørende som den var, med så dårlig support - så er jeg egentlig også sikker på det ville have en langt større udbredelse. Men indtil for ret kort tid siden var projektet næsten dødt i folkemunde (de arbejdede selvfølgelig en smule bag kulisserne med en ny version, men grundet interne udfordringer så tog det dem "kun" små 2 år at komme med en ny version. DEt er rimeligt lang tid i en verden der lever af 1-års produktcykler.)

4
19. september 2014 kl. 15:59

Vi betaler 279 euro/måned (i 24 måneder, hvorefter maskien er vores) for en maskine med Xeon m. 6 kerner (12 hardware tråde), 128GB RAM og 2.8TB SSD (6 SSDer i RAID-1) hos Keyweb i Tyskland.

Vi kan nøjes med billige SSDer fordi vores read-to-store ratio er over 100 (dvs. vi bekymrer os ikke rigtigt om antal write cycles). Hvis vi havde mange writecycles ville det koster ca. 5 x så meget for den samme kapacitet.

Vi har flatrate internet med i handlen, inklusive international trafik (Keyweb har deres egne peering aftaler).

Målt kun på MB kapacitet er der en merpris, men målt på io/s kan konventionelle harddiske slet ikke være med, prøv at bygge et storage-system der kan sustaine 5000 seeks per sekund.

Maskinen giver en kæmpe besparelse i mandetimer, både til udvikling og til admininning i forhold til det vi kørte med før. Før brugte vi enormt meget tid på at sikre spatial og temporal lokalitet i vores data-access patterns, idag er vi ligeglade.

I forhold til priser på IO hos Cloud leverandører (Azure og Amazon Elastic Cloud) er det en total no-brainer.

1
19. september 2014 kl. 12:55

Mere end hver femte af version 2's brugere har ikke lyst til at registrere sig med oplysninger om alt fra skostørrelser til IT budgetstørrelser og rolle i firmaet for at kunne downloade et whitepaper. Det eneste, der herefter er garanti for, er videresalg af oplysninger til diverse spammere.

Gør dog linket offentligt tilgængeligt eller flyt det til en godt skjult reklameside!

/jakob

2
19. september 2014 kl. 13:02

Hvor har du de statistikker fra?