Kun fem procent sikrer IM-kommunikation

Blot fem procent af virksomheder sørger for at sikre den kommunikation, der foregår via beskedtjenester.

Medarbejdere i mange virksomheder benytter i dag beskedtjenester som et kommunikationsværktøj i deres arbejde, men brugen foregår endnu i en gråzone, når det gælder sikkerheden.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Burton Group er det nemlig kun 10 procent af virksomhederne, der har en decideret politik for brugen af beskedtjenester eller Instant Messaging, IM. Det skriver Silicon.com.

Blot fem procent af virksomhederne i undersøgelsen havde særlige sikkerhedsforanstaltninger på plads for IM.

Kommunikationsformen spås til at opnå stor udbredelse i virksomheder, men udgør samme risiko som e-mail.

Hvis medarbejderne benytter en ekstern tjeneste som eksempelvis Windows Live Messenger går kommunikationen endda ikke gennem en server, som virksomheden har kontrol med.

Det kan give problemer, fordi IM ofte erstatter e-mail, men virksomeheden har ingen organiseret backup af IM-aktiviteten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Ammitzbøll-Bach

DNS er en protokol, som bruges til at konvertere navne som www.version2.dk til IP-adresser som 195.69.130.87.

Hvad de færreste ved, er, at den kan bruges til at transportere information ud af virksomheden. Gennem tilsyneladende uskyldige forespørgelser på hostnavne i et domæne udenfor virksomheden, kan en medarbejder overfører fortrolige oplysninger til en industrispion. Og det helt uden de tekniske systemer opdager noget. DNS er nemlig ikke på sikkerhedsafdelingernes radar.

Nettet er faktisk fuld af små "uskyldige" protokoller, der anvendt kreativt kan omgå sikkerhedssystemerne. I flæng kan nævnes NTP, ICMP og BGPv4.

Den bedste sikkerhed opnåes gennem uddannelse og involvering af medarbejdere i sikkerhedsprocessen. Sålænge folk skal til og fra bygningen hver dag, tale i telefon og korrespondere med omverdenen, kan man ikke lave et tæt system. Derfor er sikkerhed altid et spørgsmål om tillid og engagement.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere