Kun fem procent af de danske virksomheder bruger machine learning og AI

Illustration: Ramcreativ, BigStock
Ny undersøgelse viser, at machine-learning og kunstig intelligens kun bruges af fem procent af danske virksomheder.

Machine-learning og andre former for kunstig intelligens er en af de mest hypede teknologier i verden ifølge Gartner.

Det betyder dog ikke nødvendigvis at den finder anvendelse. Kun fem procent af danske virksomheder gør brug af teknologierne, viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Det er især informations- og kommunikationsbranchen, der har omfavnet AI-teknologien, og det er generelt kun store og mellemstore virksomheder med 50-250+ ansatte, der anvender AI og machine-learning.

Det er meget mere udbredt at bruge internetforbundne sensorer hos de danske virksomheder, hvor 31 procent af de danske virksomheder benytter teknologien.

Også cloud-teknologi finder meget mere anvendelse i riget, da 42 procent af de danske virksomheder er gået i skyen.

Illustration: Danmarks Statistik

Danmark fører, bare ikke med avanceret teknologi

Danmark indtager førstepladsen på EU-plan, når det kommer til digitalisering. Således har 42 procent af virksomhederne i Danmark en meget høj eller høj digitaliseringsgrad, som er baseret på 12 indikatorer for digitalisering, hvilket er det højeste i EU.

Når det kommer til anvendelse af avanceret teknologi som cloud computing og big-data analyse, falder Danmark dog bag lande som Finland og Sverige. Der er dog ikke EU-harmoniserede tal for anvendelsen af machine-learning og AI.

Endeligt outsources it-funktioner i Danmark generelt til eksterne leverandører, hvilket muligvis kan skyldes, at 61 procent af virksomhederne generelt oplevede vanskeligheder ved at rekruttere it-specialister i 2016.

Illustration: Danmarks Statistik
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere