Kun få procent af københavnske overvågningskameraer registreret

Sidste år indførtes en forsøgsordning med et register over overvågningskameraer, der skal hjælpe politiet i deres arbejde med at bekæmpe terror. Ordningen halter, erkender politiet og politikere.

Blot 2-3 procent af de overvågningskameraer, der er sat op i København, er blevet registreret i den forsøgsordning, som blev sat i værk efter terrorangrebet på Krudttønden for to år siden. Her var netop overvågningskameraer var med til at hjælpe politiet.

Det skriver DR.

Konkret er ca. 8000 kameraer blevet registreret på de ni måneder, som forsøgsordningen har varet. Men det er kun en lille bitte del af den samlede mængde overvågningskameraer i København, siger direktør i Sikkerhedsbranchen Kasper Skov-Mikkelsen til DR.

Han estimerer, at der i alt er op mod 300.000-400.000 kameraer opsat i hovedstaden.

Læs også: Politisk flertal kræver omfattende register over overvågningskameraer

En del af forklaringen på, at der ikke er flere, der er tilmeldt registeret, skal findes i det tekniske. Det var hensigten, at private og virksomheder selv skulle kunne gå på nettet og registrere deres kameraer - men systemet virker stadig ikke.

Politiinspektør hos Københavns Politi Torben Svarrer håber, at selvbetjeningssystemet bliver tilgængeligt og funktionelt i løbet af august måned - men tør ikke love, at det vil komme virke inden forsøgsordningens udløb.

Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokratiet, har sagt til P1 Morgen, at en del af grunden til, at forsøgsordningen aldrig er kommet rigtig i gang, er, at den daværende justitsminister, Søren Pind (V), ikke gik helhjertet ind i projektet. Det, mener hun, er en af grundene til, at det endte som en tidsbegrænset forsøgsordning, hvor det er frivilligt, om man som indehaver vil registrere sig.

Trine Bramsen og Dansk Folkeparti er blandt dem, der mener, at registreringen af overvågningskameraer skal være en permanent løsning, hvor det også skal gøres om, at det er en frivillig ordning. Dermed vil politiet også komme noget af den ulovlige overvågning til livs, siger Trine Bramsen til P1 Morgen.

Læs også: Polsag-skandale spøger stadig: Data-rod gør politiets oversigter over overvågningskameraer ubrugelige

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere