Kun én ud af to betaler multimedieskat

Blot hver anden medarbejder, som har tilbud om fri mobiltelefon, internet eller pc fra arbejdspladsen, betaler multimedieskat. Medarbejderne lader udstyret ligge på kontoret eller siger nej tak.

Hver anden dansker, som har tilbud fra arbejdsgiveren om en mobiltelefon, internetforbindelse eller en bærbar pc, undviger den multimedieskat, som trådte i kraft til nytår. Det skriver Søndagsavisen.

Medarbejderne lader enten udstyret ligge på arbejdspladsen eller har skrevet under på, at udstyret ikke bliver brugt privat.

Multimedieskatten er blevet kritiseret for at bremse udviklingen af en mobil, it-støttet arbejdsstyrke, fordi medarbejderne nu bliver beskattet af 3.000 kroner årligt, hvis de får stillet udstyr eller tjenester til rådighed af deres arbejdsgiver, som de også har rådighed over til privat brug.

Indførelsen af multimedieskatten har ifølge Søndagsavisen fået otte procent til at returnere udstyr, de tidligere havde fået stillet til rådighed. Alligevel betegner skatteministeren den ny ordning som en succes.

»Op til lovens ikrafttræden hævdede mange, at folk ville aflevere deres multimedie tilbage. At kun otte procent faktisk har gjort det, ser jeg som et bevis på, at multimedieskatten slet ikke er så forhadt, som nogen ville gøre den til,« siger skatteminister Troels Lund Poulsen til Søndagsavisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Anders Majland

"At kun otte procent faktisk har gjort det, ser jeg som et bevis på, at multimedieskatten slet ikke er så forhadt"

For mange ville returning af det udleverede multimedie næsten være det samme som en opsigelse.

F.eks underviseren der har en bærbar stillet til rådighed og sidder hjemme og forbereder undervisningen.

Hjemme? ja hvor ellers - i kantinen på arbejdpladsen ?

Hvorfor så bruge arbejsgivers pc ?, Jo for den skal jo passe i dockingstationerne i undervisningslokalerne.

Tror bestemt at skatten er ligeså forhadt som artiklerne har givet indtryk af. Det er og bliver en uretfærdig* skat på arbejdsredskaber. Og så kan man ikke engang længere fratrække private udgifter til telefoni/internet i beskatningsgrundlaget

*uretfærdig da det er en fast takst uanset multimediets private værdi. Beskatningen er den samme for den medarbejder der "kun" har en arbejdgiver pc med de for arbejdsgiveren relevante programmer og uden mulighed (eller lov) til at installere private programmer (f.eks underviseren herover) I den anden grøft er der så dem der får noget for pengene. Fri telefoni, fri internet, flere pc'er med eksterne skærme, printer osv - beskatningen er jo den samme ...

 • 0
 • 0
#3 Vagn Hansen

At en sundhedsmehjælper skal betale multimedie for en telefon til kommunen er forrykt. Hun kan bare tegne et gratisabonnement hos M1, og købe en telefon til 150 kr i Netto el.lign, så er hun kørende. De små har ingen fordele kun byrder ved multimedie. Men revisorer har nævnt overflødighedshornet hos private med perspektiv. Mobil,internet,fastnet i både privat villa og sommerhus betalt via multimedieskatten er da ganske rart, ikke. De rige lukrerer, de fattige betaler. Er det ikke bare et sygt romersamfund i forfald.

 • 0
 • 0
#5 Anders Majland

Ja hold beep et rod hvis en it afdeling skal til at supportere og vedligeholde folks private pc'er ...

Dernæst vil de fleste vil finde det rimeligt at de på en privat pc kan installere de prommer de ønsker og ikke kun dem der er godkendt arbejdsgiveren.

Det ville have været nemmere bare at hente pengene på indkomstskatten ...

Og så lade en arbejdsgiver om at bestemme/udlevere det nødvendige værktøj*. Håndværkeren bliver ikke beskattet af sin skruemaskine, hvorfor så beskatte den laptop han skal bruge til sin timeregistering selvom han kan læse EB på den i frokostpause ?

Det samme med mobiltelefonen. Rigtig mange steder har man en mobiltelefon og en aftale om at den ikke må bruges privat. Det har hidtil friholdt den fra beskatning - og selv dem med "fri" telefon kunne modregne andre telefoniudgifter i beskatningen.

*Og lad så arbejdsgverne (eller deres organistioner)tage diskussion med skat om hvad der er nødvendigt værktøj og hvad der ikke er og dermed skattepligtigt. Måske noget i reglerne for arbejdstøj.

Eller måske man skal til at have udbetalt værktøjspenge (skattepligtige) og så skrive fradrag på for dokumenterede udgifter til værktøj som pc'er og telefoner ...

Men multimedieskatten er så små penge at det egenligt er ret ligegyldigt, Men skatter og afgifter har det jo med at blive sat op og ikke ned.

 • 0
 • 0
#6 Vagn Hansen

Løsning må være. 1. arbejdsgiveren installerer mobil, internet, pc, printer m.v. i lønmodtager hjem og hans sommerhus,campingvogn eller båd. 2. arbejdsgiver betaler afgiften, hvis han vil forlange, at medarbejderen skal bruge firmaets pc/tlf, og vil have ham til at tage udstyret med hjem. Mit forbrug af multimedie: internet,fastnet (fullrate) 210 kr/mdr inkl fri telefonsamtaler. Mobil. har sekundafregnet+ 50gratis hos M1. Fastnet er spærret for opkald til mobil. Derfor en 50gratis liggende fast ved fastnettelefonen. DET Kan ikke gøres billigere, men koster også kun 2500 kr/år for det hele.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere