Kun en ud af 500 Windows-maskiner har opdateret til version 11

19. november 2021 kl. 09:5317
Kun en ud af 500 Windows-maskiner har opdateret til version 11
Illustration: Skærmdump/Version2.
En ny undersøgelse af 10 millioner Windows-maskiner viser, at kun 0,21 procent kører Windows 11.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kun en ud af 500 Windows-maskiner kører Windows 11 ifølge IT Asset Management-virksomheden Lansweeper. Lansweeper har undersøgt 10 millioner Windows-enheder, hvoraf hovedparten er arbejdscomputere, og af dem er det altså kun 0,21 procent, der kører Microsofts seneste styresystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver The Register, der samtidig konkluderer, at brugerne for tiden holder sig væk i hobetal, og at det er højst usandsynligt, at virksomheder går i nærheden af koden, før der er gået et år eller mere fra udgivelsen.

Derudover viser undersøgelsen, at lidt under 10 procent af maskinerne kører styresystemer, der ikke længere får support, hvilket ifølge markedschef i Lansweeper Roel Decneut selvfølgelig udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
22. november 2021 kl. 13:43

Det ER den sidste - hvis man ikke køber nyere hardware.

Men ja, det løfte holdt ikke længe.

12
21. november 2021 kl. 16:33

Det er dog værd at lægge mærke til, at mange at de servere som hackes nutildags formentlig kører linux. TANSTAAFL (There Ain't No Such Thing As A Free Lunch)

Intet system er mere sikkert end forståelsen for konfigurationen hos den der sætter det op :-)

11
21. november 2021 kl. 11:10

Men ok, 8 år er vel en ok levetid.

Tja, min stationære Q6600 gav op efter 8½ år, men jeg har en laptop fra '08, som stadig booter - Vista dog - efter 13½ år, når batteriet lige får en snaps fra laderen, inden den bootes.

Har kigget på #3 herover - det ser rimeligt og overkommeligt ud.

Og der er god tid til at teste metoden - ellers kan en opgradering af MB/CPU måske komme på tale. Vil dog tro MS besinder sig og gør metoden til en supporteret option - eventuelt et installationsvalg.

Det er dog værd at lægge mærke til, at mange at de servere som hackes nutildags formentlig kører linux. TANSTAAFL (There Ain't No Such Thing As A Free Lunch)

10
21. november 2021 kl. 09:03

Jeg synes det er et fint udgangspunkt, Ditlev - og jeg overvejer selv om jeg skal have oplært familien i Ubuntu el. lignende til den tid.

Må dog så også krybe til korset og sige at jeg lige har købt ny for min far - batteriet på hans bærbare var dødt, varme-issues og med en i5-2430M processor, var han også hægtet af opgraderingen. Men ok, 8 år er vel en ok levetid.

9
19. november 2021 kl. 14:58

Og på arbejdet, hvor vores pc'ere primært bliver brugt til at hoppe videre på vores Citrix, er de fleste af pc'erne også nogen ældre (+ 5 år) som ej heller vil kunne opgraderes til Win 11.

Den almindelige Windows 10 er supporteret til 2025 og LTSC versionerne har extended support til engang omkring 2030. Så hvis det er det eneste klienterne skal kunne er en LTSC nok det bedste valg og så er de supporteret i ca. 10 år endnu

8
19. november 2021 kl. 14:32

Opgraderede da jeg fik muligheden og har været meget tilfreds.

Syntes det fungere rigtigt godt og er blevet mere enkelt med fokus på, hvad jeg skal have lavet.

Det er små ting, men de mange indstillinger er gemt lidt mere væk - let at finde, men ikke meget i front.

Alternativ menu er forenklet og derved gjort mindre - dejligt i det daglige arbejde. Og den gamle er et enkelt klik væk.

Jeg syntes, min computer kører lidt bedre og programmerne er blevet lidt hurtigere, men er svært at sige - oplever i hvert fald ikke nogen forringelser.

6
19. november 2021 kl. 13:31

Jeg vil gøre en dyd af nødvendigheden. At jeg foreløbig ignorerer Win11, da jeg ikke har travlt med at belaste kloden med produktionen af en ny pc.

Og så slipper jeg for at bakse med at få det til at køre på min stadig meget gode maskine.

(Jeg savner en smiley for glorie. O:-) måske?)

5
19. november 2021 kl. 13:27

Du går heller ikke glip af ret meget, bortset fra bøvlet med at finde ind, og rette så det er til at have med at gøre. Ellers kan jeg anbefale Open Shell til dem der absolut vil have win 11

4
19. november 2021 kl. 12:24

Tja

Min ældre men vefungerende PC med en i7-2600k med tilsvarende ældre hardware kører fantastisk - men MS har lige udelukket den til denne opdatering.

Og på arbejdet, hvor vores pc'ere primært bliver brugt til at hoppe videre på vores Citrix, er de fleste af pc'erne også nogen ældre (+ 5 år) som ej heller vil kunne opgraderes til Win 11.

Så de får lov til at køre de næste 3-4 år, dvs de vil nok langsomt blive skiftet ud når de dør af alder - og ikke før kommer vi over på Win 11

3
19. november 2021 kl. 12:22

Windows 11 kan godt køre på ikke kompatible pc'er men folk skal være lidt teknisk anlagte for at få det til at fungere :-) guide https://windowsreport.com/install-windows-11-without-tpm/

Jeg har selv windows 11 og det kører faktisk super godt, og jeg synes mine spil kører bedre og med flere fps end før ( især de tunge så som ms flight simulator ) Alle spil og alt hardware virkede med det samme og man kan sågar bruge windows 10 drivere hvis man vil.

Det mest positive med windows 11 er ydelsen i spil og at win11 er mere sikkert. Derimod var jeg MEGET skuffet over at designet af den nye UI/brugerfalde.. Bla. havde man fjernet den gamle højre klik menu hvor man kan kopiere og paste ting og sager.. Nu skal man trykke på nogle knapper.. Det virker bare pisse træls. MEN man kan via den her guide få den klassiske højre klik menu returhttps://www.thewindowsclub.com/get-old-right-click-context-menu-back-on-windows-11

Ud over det synes jeg det nye design af windows explorer/degule mapper osv. er blevet ringere, det i windows 10 var bedre. Og jeg synes også at alle UI/brugerfladen i windows instillinger er blevet ringere og mere forvirrende at finde ud af. Og det træls at man for at skifte lyd output skal højre klikke og ind i en menu vs windows 10 hvor man bare højre klikkede på højtaler ikonet på skrivebord og med det samme kunne vælge lyd output enhed.

Ærligt talt er hele UI/bruger grænsefladen blevet ringere og mere forvirrende med windows 11 og de bør tilbyde en valgfri opdatering som giver folk windows 10 UI tilbage for windows 11 er træls at bruge.

Alt i alt hastigheden er lidt bedre, en bruger fladen er blevet ringere. Generelt som pc bruger er eneste grund til at opgradere fra win10 til win 11 hvis du spiler spil og vil have lidt ekstra ydelse. Ellers er windows 11 ikke værd at bruge tid på for at sige det lige ud. windows 11 burde aldrig have været lavet, derimod skulle man bare have opdateret windows 10.

2
19. november 2021 kl. 11:29

Det virker ikke umiddelbart som der er de store forbedringer i Win11, andet end kosmetik. Man skal selvfølgelig opdaterer (hvis muligt), men er der nogen grund til at gøre det nu?

1
19. november 2021 kl. 10:31

The Windows 11 upgrade will be delivered to qualifying devices late 2021 into 2022. Timing will vary by device. Certain features require additional hardware see Windows 11 Specifications.