Kun 10 netbanker blev røvet med succes i 2014

2014 var et godt år for it-sikkerheden i netbankerne, hvor i alt 320.000 kroner blev stjålet fra danske konti over nettet. Udviklingen er et kraftigt fald fra de to foregående år, hvor der begge år blev stjålet langt over fem millioner.

De danske netbanker er enten blevet mere sikre, eller også er de it-kriminelle faldet af på den, for i 2014 stak indbrudstyve i netbanker kun af med 320.713 kroner, hvilket er det næstlaveste tal, siden Finansrådet begyndte at føre statistik over forbrydelserne i 2006.

Læs også: 49 netbankindbrud har kostet 2,9 millioner i 2013

Med kun 13 forsøg på indbrud set over hele sidste år og blot 10 af dem succesfulde har netbankerne fået vendt statistikkerne fra de foregående to år. Her udgjorde de stjålne beløb 5,3 og 6,3 i henholdsvis 2013 og 2012.

Læs også: Antallet af netbankindbrud falder drastisk

Ganske vist havde netbankrøverne en langt højre succesrate sidste år, end de to foregående. Med 10 succesfulde indbrud på 13 forsøg er sidste års succesrate på 76 procent, hvilket er langt højere end 40 og 28 procent i hhv. 2013 og 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter O. Gram

2014 var også det år, hvor bankerne for alvor fik gang i salg af forsikringer til erhvervslivet. Nemlig forsikring mod at miste penge ved brug af netbank. En god forretning. I risikostyringsterminologi er det at vende en trussel til en chance.

  • 2
  • 1
#2 Michael Kjems

Mon ikke også en del af faldet skyldes, at XP nåede end-of-life, og mange brugere gik over på noget nyere. Når ikke engang Microsoft stoler på sikkerheden længere, kan mange godt se ideen i at opgradere.

  • 1
  • 0
#6 Deleted User

Det er ikke slemt tal det drejer sig om. De skulle tage lukke hullet i GSM nettet. Bruger af diverse mobil betalinger risiker at miste deres penge. Alle ved det, GSM nettet er sårbart overfor man in The middel attack. Kan i huske det med ham HA rocker Johnny de vist nok sprang i luften el.lignende. da han kom i fængslet havde han en mobil med ind i sin celle der var en avis der lavede aflytning mens han lå og tudede under dynen. Det var får WiFi slog igennem på mobil og gæt hvad mere så har det krævet en imei/imsi catcher til at hacke forbindelsen. Der er et kæmpe sikkerheds hul i GSM nettet. Og mobilens baseband radio kan hackes. Det er umuligt at forsvar sig mod hacket. Den enste mobil der kan det er en pokkers dyr Samsung galaxy s3 de kalder cryptophone 500. Så jeg må vel ud og købe 5, en til mor, en til mig, og 3 mere til mine unger. Så 100000kr så er familien sikret.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere