Kubernetes-skaber indrømmer: Det kan være lidt indviklet

Illustration: R_Tavani/Bigstock
Container-platformen skal blive lige så 'kedelig' som Linux-kernen, og Yaml skal være nemmere at forstå.

Joe Beda, som er en af medskaberne af container-teknologien Kubernetes, har indrømmet, at softwaren godt kan være lidt 'tricky' at lære. Indrømmelsen kom ifølge mediet Infoworld på en nylig virtuel spørgetime.

Beda mener, at miljøet skal gå efter at gøre teknologien 'kedelig' ligesom Linux-kernen. Han indrømmer, at man i sin tid ikke forudså bredden i den måde, værktøjet benyttes til at udrulle og håndtere programmer på.

Joe Beda har to mål for Kubernetes. Teknologien skal være lige så stabil og grundlæggende som Linux-kernen, som man bare kan stole på. Det andet mål er at bygge oven på platformen.

Han mener også, at konfigurationssproget Yaml, som ofte får på puklen i forbindelse med Kubernetes, var en snuptagsløsning, som kun skulle vare, indtil firmaet fandt noget bedre. Men der er ikke nogen klar løsning, mener Joe Beda.

Der gøres dog anstrengelser for at gøre Yaml mere deklarativt og mindre skræmmende for nybegyndere. Det skal også blive nemmere at afvikle Kubernetes tæt på metallet, altså med et lille virtualiseringslag, og det nemmeste er at bruge en underliggende infrastruktur såsom Terraform, Ansible eller Cluster API, lød budskabet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere