Kubernetes-skaber indrømmer: Det kan være lidt indviklet

3. februar 2021 kl. 09:14
Kubernetes-skaber indrømmer: Det kan være lidt indviklet
Illustration: R_Tavani/Bigstock.
Container-platformen skal blive lige så 'kedelig' som Linux-kernen, og Yaml skal være nemmere at forstå.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Joe Beda, som er en af medskaberne af container-teknologien Kubernetes, har indrømmet, at softwaren godt kan være lidt 'tricky' at lære. Indrømmelsen kom ifølge mediet Infoworld på en nylig virtuel spørgetime.

Beda mener, at miljøet skal gå efter at gøre teknologien 'kedelig' ligesom Linux-kernen. Han indrømmer, at man i sin tid ikke forudså bredden i den måde, værktøjet benyttes til at udrulle og håndtere programmer på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joe Beda har to mål for Kubernetes. Teknologien skal være lige så stabil og grundlæggende som Linux-kernen, som man bare kan stole på. Det andet mål er at bygge oven på platformen.

Han mener også, at konfigurationssproget Yaml, som ofte får på puklen i forbindelse med Kubernetes, var en snuptagsløsning, som kun skulle vare, indtil firmaet fandt noget bedre. Men der er ikke nogen klar løsning, mener Joe Beda.

Der gøres dog anstrengelser for at gøre Yaml mere deklarativt og mindre skræmmende for nybegyndere. Det skal også blive nemmere at afvikle Kubernetes tæt på metallet, altså med et lille virtualiseringslag, og det nemmeste er at bruge en underliggende infrastruktur såsom Terraform, Ansible eller Cluster API, lød budskabet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger