Kubernetes rykker ind på første klasse i Microsofts sky

Illustration: Pixabay-bruger Mekong
Open source-produktet til udrulning og håndtering af instanser i skyen er godt på vej til at blive branchestandard.

Det kører derudaf for Kubernetes.

Bag navnet gemmer sig et stykke software som kan udrulle, skalere og håndtere container-instanser i skyen på automatiseret facon. Det er oprindeligt udviklet af Google til internt brug, men senere udgivet som open source software.

Og er nu godt på vej til at blive branchestandarden for skyer, inden for sin kategori, som kaldes for orkestrering.

I sidste uge var det container-softwaren Docker, som bød indenfor i varmen, på trods af at Docker har sit eget bud i denne disciplin, nemlig Swarm.

Læs også: Docker får Kubernetes med i lasten

I denne uge er det Microsofts sky, Azure, som nu introducerer en ny 'håndteret' Kubernetes-tjeneste. Foreløbig er der tale om et 'preview', og der er ingen ekstraomkostning ved at vælge løsningen, endnu da. Det har været muligt at anvende Kubernetes i Microsofts sky siden 2015, men nu understøttes produktet på en måde, som skulle være nemmere at have med at gøre.

»Vi har set vores kunder blive forelskede i vores nuværende understøttelse af Kubernetes på Azure Container Service, og det er vokset med 300 procent i de sidste seks måneder,« skriver Microsoft i et blog-indlæg.

Med Kubernetes på første klasse loves der nemmere håndtering af driftsmiljøer, som bygger på produktet, skriver Microsoft. Den nye tjeneste indeholder en kontrolflade, automatiske opgraderinger, selv-helende egenskaber, nem skalering og en simpel brugerflade for både udviklere og dem, der står for driften af klyngerne. Det skulle være et nemmere bud på anvendelse af Kubernetes end i rå tilstand, hvor softwaren har et ry for at være en kompleks størrelse.

En af Kubernetes oprindelige bagmænd, Brendan Burns, står i øvrigt i spidsen for container-tilpasning i Azure.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere