KU: Dobbelt så mange kvinder søger datalogi på kvote 2

Illustration: Københavns Universitet
De datalogiske uddannelser bliver stadig mere populære.

I år var der hele 500 ansøgere til de kun 35 kvote to-pladser på de tre datalogiske uddannelser på Københavns Universitet.

De mange kvote 2-ansøgere skyldes blandt andet en stigende interesse fra kvinder. Antallet af kvindelige kvote 2-ansøgere til DIKUs uddannelser er i år næsten fordoblet i forhold til 2019.

»Jeg er glad for at se denne stigning i interessen for vores datalogiuddannelser, men også IT-feltet generelt. Det er vigtigt, for erhvervslivet skriger på IT-specialister. Jeg er også meget glad for, at de uddannelser vi oprettede sidste år, for netop at imødegå erhvervslivets efterspørgsel, stadig tiltrækker flere i år,« siger viceinstitutleder Martin Lilholm.

Generel tendens

Med væksttal på mellem 51 og 110 procent skriver Datalogisk Institut (DIKU) sig ind i en landsdækkende tendens, hvor flere datalogiske uddannelser melder om et voksende antal kvote 2-ansøgere, skriver KU selv i en pressemeddelelse.

Og fremgangen i optag på Datalogi-økonomi samt Machine learning og datavidenskab på KU sker, uden at det går ud over optaget på universitetets bachelor i datalogi, understreger Martin Lillholm.

På uddannelserne Kommunikation og IT samt Sundhed og informatik, som DIKU er en del af, er antallet af førsteprioritetsansøgninger også mere end fordoblet. Samlet giver det en kvote 2-søgning til IT-uddannelser på KU, der er mere end dobbelt så stor som sidste år.

Kvote 2 udgør cirka 10 procent af det samlet optag på de tre datalogiske uddannelser. Mellem 32 og 35 kvote 2-ansøgere vil blive optaget til sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere