Kryptovalutaerne styrtdykker: Bitcoin-værdien har ikke været lavere i over et år

21. november 2018 kl. 05:1312
Kryptovalutaerne styrtdykker: Bitcoin-værdien har ikke været lavere i over et år
Illustration: Ryzhi/Bigstock.
Stort set samtlige af de 100 største digitale valutaer har oplevet meget kraftige fald den seneste tid.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De digitale valutaer er som bekendt lidt af en rutsjebane, når det gælder kurssvingninger, og efter at værdien samlet set er gået op i lang tid, oplever vi nu en kraftig nedtur.

Som blandt andre sitet CoinDesk rapporterer, lå den største af de digitale valutaer, bitcoin, for nylig under 5.000 dollars.

Er ikke sket i over et år

Sidste gang, bitcoin-værdien havnede under 5.000 dollars, var i oktober sidste år, altså for over et år siden. I skrivende stund ligger værdien stadig på under 5.000 dollars hos blandt andre CoinMarketCap.

Værdien har ligget relativt stabilt på omkring 6.000 dollars siden august i år, før den kraftige nedtur begyndte omkring midten af indeværende måned. Markedsværdien på bitcoin er også styrtdykket, fra omkring 110 milliarder dollars i midten af november til cirka 85 milliarder i skrivende stund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bitcoin er vel at mærke ikke alene. Så at sige samtlige af de 100 største digitale valutaer har oplevet meget kraftige fald den seneste tid.

Kraftigt fald for Ethereum

Ethereum, den tredjestørste aktør, ligger for eksempel nu på omkring 150 dollars, det laveste niveau siden juli sidste år. Ethereum lå på lige under 1.000 dollars i februar i år og er dermed faldet meget stejlt i løbet af året.

Præcis hvad der er grunden til nedgangen, er uvist. Sidste gang vi meldte om kryptovaluta-nedgang var i sommer, og da var det et hackerangreb mod en stor kryptovaluta-børs, som blev opgivet som en af årsagerne; et fænomen, som er forekommet flere gange tidligere.

Siden da er værdien altså bare fortsat nedad. Om det vil vende igen, vil tiden vise.

Artiklen er fra digi.no.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
22. november 2018 kl. 09:56

Bitcoin minerfarms bruger mindre end 1% af den energi, som det samlede energiforbrug forbundet med det fysiske pengesystem. Det er du klar over, ikke?

Er det noget du finder på eller har du noget der kan bakke det op?

Iflg. nedenstående link står bitcoin mining for ca. 0.2% af verdens strømforbrug. Hvis dit udsagn skulle være korrekt, så kræves der at det fysiske pengesystem bruger ca. 20% af verdens strømforbrug. Det er fuldstændigt ude i hampen.

Men selv hvis det var korrekt at det fysiske pengesystem brugte 100 gange så meget energi som bitcoin mining, så er det værd at huske at det fysiske pengesystem bruges af ca. 6 mia. mennesker på jorden og at der summerne der flyttes rundt dagligt er enorme. I den sammenligning ligner udbredelsen af bitcoin et matadorspil.

https://arstechnica.com/tech-policy/2018/05/new-study-quantifies-bitcoins-ludicrous-energy-consumption/

8
22. november 2018 kl. 08:30

Bitcoin minerfarms bruger mindre end 1% af den energi, som det samlede energiforbrug forbundet med det fysiske pengesystem. Det er du klar over, ikke?

7
21. november 2018 kl. 19:20

Som den/de valuta den er tænkt, og ikke som et invisterings eller spekulations objekt.

Så kan man forbåbenligt snart igen, bare bruge den til betaling af også mindre ting. Samt købe grafikort til en fornuftigt pris.

Måske kan vi enda opleve et ordenligt prisfald på Grafkort, hvis tilstrækkeligt mange grafkort bliver solgt på marked, hvis det ikke længere kan betale sig at mine.

6
21. november 2018 kl. 15:02

Så tror I eksperter, at faldet fortsætter, eller at vi skal købe op nu?

4
21. november 2018 kl. 11:59

Faldet skyldes at Bitcoin Cash står til at fork'e igen og der hér er opstået lidt af en kampplads..

Ingen kan sige hvorfor prisen falder. Blot at den falder og at den gør det for Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og flere andre. Men hvorfor Bitcoin Cash skulle påvirke de andre negativt forstår jeg ikke - man ville forvente det modsatte; at folk ville søge til "valutaer" der var sikre. Der er selvfølgeligt den mulighed at problemerne omkring Bitcoin Cash også findes for de andre "valutaer".

2
21. november 2018 kl. 10:51

For første gang nogensinde, ser det ud til at Bitcoins uforsvarlige energibrug er faldende:estimeret strømforbrug - Bitcoin(Og, nej, det gør ikke den store forskel, om minere skulle bruge fornybar energi, da det blot fortrænger anden brug, som i opportunity cost)