Kryptovalutaerne styrtdykker: Bitcoin-værdien har ikke været lavere i over et år

Illustration: Ryzhi/Bigstock
Stort set samtlige af de 100 største digitale valutaer har oplevet meget kraftige fald den seneste tid.

De digitale valutaer er som bekendt lidt af en rutsjebane, når det gælder kurssvingninger, og efter at værdien samlet set er gået op i lang tid, oplever vi nu en kraftig nedtur.

Som blandt andre sitet CoinDesk rapporterer, lå den største af de digitale valutaer, bitcoin, for nylig under 5.000 dollars.

Er ikke sket i over et år

Sidste gang, bitcoin-værdien havnede under 5.000 dollars, var i oktober sidste år, altså for over et år siden. I skrivende stund ligger værdien stadig på under 5.000 dollars hos blandt andre CoinMarketCap.

Værdien har ligget relativt stabilt på omkring 6.000 dollars siden august i år, før den kraftige nedtur begyndte omkring midten af indeværende måned. Markedsværdien på bitcoin er også styrtdykket, fra omkring 110 milliarder dollars i midten af november til cirka 85 milliarder i skrivende stund.

Bitcoin er vel at mærke ikke alene. Så at sige samtlige af de 100 største digitale valutaer har oplevet meget kraftige fald den seneste tid.

Kraftigt fald for Ethereum

Ethereum, den tredjestørste aktør, ligger for eksempel nu på omkring 150 dollars, det laveste niveau siden juli sidste år. Ethereum lå på lige under 1.000 dollars i februar i år og er dermed faldet meget stejlt i løbet af året.

Præcis hvad der er grunden til nedgangen, er uvist. Sidste gang vi meldte om kryptovaluta-nedgang var i sommer, og da var det et hackerangreb mod en stor kryptovaluta-børs, som blev opgivet som en af årsagerne; et fænomen, som er forekommet flere gange tidligere.

Siden da er værdien altså bare fortsat nedad. Om det vil vende igen, vil tiden vise.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Michael Cederberg

Faldet skyldes at Bitcoin Cash står til at fork'e igen og der hér er opstået lidt af en kampplads..

Ingen kan sige hvorfor prisen falder. Blot at den falder og at den gør det for Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og flere andre. Men hvorfor Bitcoin Cash skulle påvirke de andre negativt forstår jeg ikke - man ville forvente det modsatte; at folk ville søge til "valutaer" der var sikre. Der er selvfølgeligt den mulighed at problemerne omkring Bitcoin Cash også findes for de andre "valutaer".

 • 0
 • 0
#7 Hans Nielsen

Som den/de valuta den er tænkt, og ikke som et invisterings eller spekulations objekt.

Så kan man forbåbenligt snart igen, bare bruge den til betaling af også mindre ting. Samt købe grafikort til en fornuftigt pris.

Måske kan vi enda opleve et ordenligt prisfald på Grafkort, hvis tilstrækkeligt mange grafkort bliver solgt på marked, hvis det ikke længere kan betale sig at mine.

 • 0
 • 1
#10 Michael Cederberg

Bitcoin minerfarms bruger mindre end 1% af den energi, som det samlede energiforbrug forbundet med det fysiske pengesystem. Det er du klar over, ikke?

Er det noget du finder på eller har du noget der kan bakke det op?

Iflg. nedenstående link står bitcoin mining for ca. 0.2% af verdens strømforbrug. Hvis dit udsagn skulle være korrekt, så kræves der at det fysiske pengesystem bruger ca. 20% af verdens strømforbrug. Det er fuldstændigt ude i hampen.

Men selv hvis det var korrekt at det fysiske pengesystem brugte 100 gange så meget energi som bitcoin mining, så er det værd at huske at det fysiske pengesystem bruges af ca. 6 mia. mennesker på jorden og at der summerne der flyttes rundt dagligt er enorme. I den sammenligning ligner udbredelsen af bitcoin et matadorspil.

https://arstechnica.com/tech-policy/2018/05/new-study-quantifies-bitcoin...

 • 3
 • 0
#11 Christian Nobel

Men selv hvis det var korrekt at det fysiske pengesystem brugte 100 gange så meget energi som bitcoin mining...

Hvilket lyder meget usandsynligt, for så skulle håndtering af penge kræve noget der svarer til 150 gange det samlede danske elforbrug.

Så deeeet ........

Bortset fra det, så hedder jordens befolkningstal lige nu ca. 7,534 milliarder, og det er nok meget få der ikke bruger penge.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere