Kryptovalutaen monero kæmper mod specialbygget mining-hardware

Illustration: jk21/Bigstock
Udviklere frygter, at netværkets computerkraft bliver centraliseret.

Udviklere bag den privacyorienterede kryptovaluta monero arbejder på en opdatering, der skal holde specialbygget mining-hardware ude af netværket.

Det skriver Coindesk.

Læs også: Darkweb-brugeres nye darling: Sådan fungerer kryptovalutaen monero

Mens mere og mere mining af bitcoins foregår på såkaldt ASIC-hardware – Application Specific Integrated Circuit – der er designet til formålet, har monero-netværket fra starten forsøgt at holde den specialiserede hardware for døren.

Tidligere på måneden annoncerede selskabet Bitmain et nyt stykke hardware – Antminer X3 – der er bygget til at mine kryptovalutaer, som bruger CryptoNight-protokollen. Det gør fx monero.

Læs også: Kriminelle søger tilflugt i anonyme kryptovalutaer

Nu svarer udviklerne bag monero imidlertid igen med en software-opdatering, der blandt andet tæller et tweak af valutaens proof-of-work-algoritme, som bruges til at verificere den nye ‘blok’, der indskrives i moneros blockchain.

Ændringen gør angiveligt Antminer X3 ubrugelig til at mine monero.

Bange for 51 procent

En af pointerne med CryptoNight-protokollen er, at det skal kunne lade sig gøre at mine med CPU’en og GPU’en i en almindelig laptop.

Skulle ASICs få fuld adgang til at mine, vil det formentlig ikke længere være rentabelt at bruge ikke-specialiseret computerkraft. Og det frygter monero-udviklerne vil betyde en højere grad af centralisering.

Læs også: Milepæl for kryptovalutaen: Bitcoin-halveringen kommer - og hvad så?

»Jeg vil gøre alt, der står i min magt, for at hjælpe dette community med at forhindre stigning i centraliserende ASICs på monero-netværket,« skriver monero-udvikler Riccardo ‘Fluffypony’ Spagni på GitHub.

Kampen mod centralisering går i sidste ende ud på at forhindre, at en enkelt gruppe kontrollere 51 procent af computerkraften på netværket. Sker det, kan gruppen effektivt overtage kryptovalutaen fx ved at godkende falske transaktioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere