Kryptovalutaen Libra skifter navn: Vil distancere sig fra Facebook

Illustration: MI Grafik
Libra skifter navn til Diem som et led i at fremstå mere uafhængig.

Kryptovalutaen Libra, som Facebook har været med til at skabe, skifter navn til Diem.

Det skriver The Verge.

Navneskiftet sker for at løsrive sig fra dets forbindelse til det sociale medie, og det er meningen, at det nye navn skal vise større »organisatorisk uafhængighed«.

Fra den første præsentation af projektet, der dengang hed Libra, har der været debat om planerne for den nye valuta. Blandt andet har der været kritik af Facebooks rolle i arbejdet med valutaen, og dette har i EU ført til en udelukkelse mod valutaen på det europæiske marked.

Det omdiskuterede projekt er desuden skrumpet i størrelse gennem tiden. Det er blandt andet sket ved, at store samarbejdspartnere har trukket sig fra projektet. Det gælder blandt andet Visa, Mastercard og PayPal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Carsten Holm Jensen

jeg mener at blot fordi at de ændrer navnet så sker der i praksis intet andet. At man blot ændrer navnet for at distancere sig fra Facebook gør ikke bekymringer omkring den her kryptovaluta mindre. Hvis Facebook som eksempel ændrede navn til BodyMovie så ville der stadig være bekymringer om datadeling og lign. Tilliden til politikere stiger heller ikke ved at de ændrer jobtitel til "beslutningstagere" i stedet. Et navn er blot et navn. At ændre det fixer ikke nogen problemer med henhold til de bekymringer der er omkring en given genstand

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere