Kryptovaluta-kup: Gerningsmænd stjal for over 30 millioner kroner

Illustration: Ryzhi/Bigstock
I Bulgarien er tre gerningsmænd mandag blevet arresteret efter at have stjålet flere millioner i kryptovaluta.

Kryptovaluta til en værdi af mere end 5 millioner amerikanske dollars (over 30 millioner danske kroner) er blevet stjålet. Tre bulgarere er i den forbindelse blevet arresteret, meddelte Bulgariens indenrigsministerium mandag.

Det skriver Reuters.

Indtil videre har politiet beslaglagt omkring 3 millioner amerikanske dollars samt en række computere, der er blevet brugt til tyveriet. Desuden har man fundet notesbøger med kontooplysninger på både ægte og opdigtede personer, som de mistænkte skal have brugt til udførelsen.

Ifølge anklageren benyttede de arresterede personer sig af særligt kreative metoder og specialiseret software i forbindelse med tyverierne.

Sidste måned udgav det amerikanske sikkerhedsfirma CipherTrace en rapport om kryptovaluta-tyverier. Ifølge rapporten er der indtil videre blevet stjålet digitale penge for i alt 927 millioner amerikanske dollars i indeværende år. Det er en stigning på næsten 250 procent i forhold til 2017.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jonas Iversen

jeg savner en helt central vinkel på denne historie: Hvorfra stjæles disse crypto valutarer? -er det direkte fra brugernes computerer, hvor der så måtte ligge ubeskyttet wallets? -er det fra "Cloud" wallets, altså hvor folk godtruende (og temmelig dumt) ligger sine crypto valutaer i hænderne på vildt fremdede, som ikke er underlagt kontrol af finansmyndigheder? -afpressing med betaling i crypto.

Er det dét førstnævnte, er det bekymrende og sørgeligt at de har haft så stor success. De blev selvfølgelig fanget til sidst, så det med "success" kan selvfølgelig diskuteres ;-)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere