Kryptovaluta kan overflødiggøre banker

Illustration: arrow/123rf.com
Belgisk økonom forudser, at en udvikling af blockchain kan medføre et paradigmeskifte inden for den globale banksektor.

En udvikling af blockchain har gjort det muligt at handle og veksle kryptovaluta internationalt og døgnet rundt gratis. Det kan potentielt overflødiggøre banker, skriver Berlingske Business.

Den schweiziske virksomhed Bancor Protocol har videreudviklet det digitale bogholderi blockchain, der indtil videre blandt andet har været brugt til handel med bitcoins. Deres version hedder Ethereum blockchain.

Læs også: Dansk rapport: Bitcoin er på vej til at blive verdens største valuta

Ethereum blockchain gør, at det nu er muligt for alle, der benytter sig af Bancor Protocols egen kryptovaluta, SmartTokens, at veksle forskellige kryptovaluta, hvilket indtil videre har været en af de store problematikker ved bitcoins.

Kan forhindre hvidvask

Det har fået den belgiske økonom og forfatter til flere bøger om fremtidens penge Bernard Lietaer til at varsle et paradigmeskifte i banksektoren. Netop fordi SmartTokens har potentiale til at blive en globaliseret møntfod, hvor alle kan handle med alle døgnet rundt gebyrfrit og uden mellemliggende stop som for eksempel bankansatte.

Det kan udrydde bankerne, fordi SmartToken-kontoen og reserverne af kryptovaluta bliver til din bank.

Læs også: Bitcoins slog rekord i weekenden

Med blockchain vil det desuden blive langt sværere at hvidvaske penge, fordi informationer om alle transaktioner med kryptovaluta vil blive gemt - i anonymiseret form.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thor Skinderholm

Bancor har ikke lavet Ethereum blockchain.

Bancors smarttokens lever i Ethereums blockchain.

Jeg tror generelt at "journalisten" lige skal kigge blockchain teknologierne igennem, og så skrive artiklen om igen.

  • 0
  • 0
Lars Petersen

Som Thor skriver, så står Bancor ikke bag Ethereum. Det er et team af udviklere med Vitalik Buterin i spidsen, som i øvrigt intet har at gøre med Bancor.

Derudover er Bancor ikke den eneste der forsøger sig på det område. Af dem jeg lige har hørt om er Ripple (XRM) og Waves; og det skulle ikke undre mig, om der var flere af dem.

Der er i øvrigt hundredevis af kryptovalutaer som gerne vil overtage det gamle pengemarkede. Bancor vil lave et system der gør det nemmere for bankerne at overføre imellem hinanden.

Men Bancors produkt findes slet ikke endnu. De vil sætte deres smarttokens til salg fra den 12. juni på en såkaldt "ICO" (Initial Coin Offering), for at skaffe kapital. Ganske som når firmaer går på børsen og sælger aktier ("IPO" - Initial Public Offering). Så hvis man tror på Bancor, så er det bare om at købe en masse BitCoin så man kan købe deres tokens. BitCoin (og muligvis andre kryptovalutaer) er så vidt jeg ved den eneste måde at købe sig ind.

Kryptovalutamarkedet er STORT. Lige nu har det en markedsværdi på 682.290.089.371 kr,

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere