Kryptovaluta børs mister over 800 millioner, da ejer dør uden at overdrage kodeord

Illustration: David McBee / Pexels
Kryptobørsen QuadrigaCX havde tilsyneladende ganske god sikkerhed – problematisk, da ejeren døde og tog koden til den krypterede »bankboks« med sig i graven. Nu står over 100.000 kunder tilbage med kryptovaluta til en værdi af over 800 millioner indefrosset i en krypteret bærbar, som ikke har været mulig at knække.

Administratoren af den Canadiske kryptovaluta-børs QuadrigaCX er netop død. Med sig i graven tager han adgangskoderne til børsens cold-wallet – hvorved kunders kryptovaluta til en værdi af over 893 millioner kroner nu er indefrosset. Det skriver Ars Technica

Ifølge et beediget dokument som den afdødes enke har aflagt ved retten i Novo Scotia, Canada, er indehaveren af QuadrigaCX død i en alder af 30 år.

Da kryptovaluta har været et yndet mål for hackere og tyve, anvender man typisk en cold wallet, hvor man opbevarer kryptovaluta offline, for dermed at mindske risikoen for angreb. Af samme sikkerhedshensyn vil en forsigtig kryptovaluta-børs også kryptere en cold wallet og beskytte indholdet.

Ifølge afdødes enke, har koder til den krypterede bærbare, som QuadrigaCX brugte som cold wallet, ikke været til at finde. Derfor har hun hyret en sikkerhedsekspert til at hacke den krypterede computer – indtil videre uden held.

115.000 kunder havde udestående ved QuadrigaCX, da tjenesten lukkede for transaktioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere