KryptoKillinger overbelaster Ethereum: Seksdoblet antal transaktioner fejler

5. december 2017 kl. 12:063
KryptoKillinger overbelaster Ethereum: Seksdoblet antal transaktioner fejler
Illustration: Kovbasniuk, BigStock.
Verdens næststørste blockchain-netværk, Ethereum, har i øjeblikket store problemer med at håndtere mængden af transaktioner mellem brugere. Problemet skyldes en pludselig interesse for virtuelle killinger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I løbet af de seneste dage er interessen for CryptoKitties eksploderet. Selvom indpakningen skjuler det, så er det faktisk en spændende historie, da interessen praktisk talt har overbelastet Ethereum-netværket, som kryptokillingernes blockchain kører på.

Det betyder, at der ophober sig massevis af forsinkelser og transaktioner, der fejler, så andelen af transaktioner der ikke bliver gennemført er seksdoblet, skriver Quartz.

Antallet af ugennemførte transaktioner på Ethereum-netværket er seksdoblet i løbet af få dage.

I virkeligheden er de virtuelle katte med til at vise både styrken og svagheden ved blockchain-arkitektur, da den illustrerer styrken af et decentraliseret system, men samtidig lider under, at der i en blockchain er begrænsning på både hastighed og skalerbarhed.

Sætter prisen op for at holde netværket stabilt

Udviklerne bag CryptoKitties skriver på siden Medium, at:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil godt sikre, at CryptoKitties virker godt for alle, og den vigtigste del er, at netværket forbliver stabilt.«

De sætter derfor prisen op på at avle nye killinger på deres platform, da det er den absolut mest komplekse og krævende operation for netværket.

Det blev forværret af, at folk på nettet allerede har udviklet software, der optimerer deres killingers muligheder for avl, så de kan få flere killinger - og mere værdi, hvilket essentielt set kan tolkes som killinge-mining.

Siden Version2 i går nævnte CryptoKitties er salget kun fortsat, og en side, der tracker køb og salg viser da også, at der i løbet af de sidste 24 timer er handlet killinger for over to millioner dollars - bl.a. en killing, der blev solgt for over $90.000 mandag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store interesse for de mangefarvede katte betyder dog, at mange må gå forgæves, hvis de vil købe en killing - for selvom markedet er eksploderet, så kan netværket ikke håndtere de mange forespørgsler, der er (muligvis på samme killing).

Ifølge ETH Gas Station, der dækker de seneste 1.500 blocks, så står CryptoKitties for den største andel af de transaktioner, der foregår på Ethereum-netværket.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
16. december 2017 kl. 16:51

Er det ikke længere tilladt at være forarget, oprørt eller nedtrykt - og give udtryk for det, uden at have en løsning?

2
6. december 2017 kl. 09:09

Så hvad foreslår du som alternativ? Jeg går ud fra at du ikke bare ønsker fortiden tilbage, men du har gjort dig tanker om hvad man kan gøre ved problemet.

Tror du staking er vejen frem?

1
5. december 2017 kl. 23:36

Der har på det seneste været mange artikler på både ing og tv2nyhederne omkring alle dem der tjener styrtende på bitcoins. Det er ikke den store dækning der er på det klimamæssige fodtryk mining sætter. Grådigheden og uvidenheden er med til at save i den gren vi alle sidder på og det er kvalmende at se på og læse om.