Hackere har udnyttet en fejl i det blockchain-baserede spil Axie Infinitys sidechain og har stjålet for 617 millioner dollars - svarende til over fire milliarder danske kroner. Det skriver PCGamer.
Axie Infinity er et såkaldt play-to-earn spil, hvor folk opdrætter, kæmper og bytter deres NFT-kæledyr. Spillet er et af de største af sin slags, og trak sidste år en del overskrifter efter en artikel på mediet CoinDesk viste, at en række filipinere, der ikke kunne tjene penge under corona-pandemien, begyndte at tjene penge ved at spille Axie Infinity.
Købene af de små Axie-kæledyrs NFT'er foregår på Ethereum-blockchainen. Spillet bruger desuden Ronin en såkaldt sidechain, der er designet til, at spillere kan bruge Ethereum-blockchainen uden at skulle betale transaktions-gebyrer, hver gang der skal handles i spillet.
Systemet kræver dog, at Axie Infinity-spillere ikke bare har installeret én wallet, der kan holde på dine Ethereum-værdier, men også en seperat Ronin-wallet. Og det er angiveligt i broen fra Ronin-wallet'en over til spillernes hoved-wallet, at der er blevet fundet en svaged, der gør, at tyvene har kunnet løbe med 173.600 Ethereum og 25.5 millioner USDC, hvilket altså svarer til 617 millioner dollars.
På Ronins hjemmeside skriver selskabet, hvordan sikkerhedsbrudet er sket og forklarer, at man samarbejder med myndighederne for at fange tyvene og sikre brugernes penge.
»Vi arbejder direkte med forskellige offentlige instanser for at sikre, at de kriminelle bliver stillet for retten. Vi er i en proces, hvor vi snakker med Axie Infinity / Sky Mavis aktieholdere om, hvordan vi bedst kan bevæge os fremad for at sikre os, at deres midler ikke går tabt,« står der på Ronins hjemmeside.
Det fremgår også, at de fleste af midlerne stadigvæk befinder sig på den wallet, som hackerne har brugt til at stjæle kryto-valutaen. Ronin skriver også, at Sky Mavis lover enten at skaffe pengene tilbage eller selv betale brugerne af egen lomme.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.