Kritiske opdateringer til Office og Windows

Microsoft frigiver i dag tre kritiske opdateringer til Office 2000, Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003.

Microsoft frigiver senere i dag i alt tre kritiske sikkerhedsopdateringer samt én sikkerhedsopdatering med lavere prioritet. Det er først og fremmest de ældre versioner af Microsofts software, der er ramt af sikkerhedshullerne.

To af de kritiske opdateringer i denne måned er til Microsoft Office, nærmere bestemt programmerne Word og Publisher. Microsoft har kun angivet opdateringerne som kritiske for Office 2000, mens de for nyere versioner og til Mac blot angives som vigtige.

Den enlige kritiske opdatering til Windows lukker mindst én sårbarhed i Jet 4.0 databasesoftwaren. Ifølge Microsoft er der kun tale om en opdatering til Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003.

Der er således ingen planlagte opdateringer til Windows Vista eller Windows Server 2008 blandt maj måneds sikkerhedsopdateringer.

Den fjerde opdatering fra Microsoft retter dog en sårbarhed i Microsofts anti-malware-program OneCare. Der er angiveligt tale om en komponent, som også findes i den sikkerhedssoftware, som Microsoft distribuerer sammen med Windows, da opdateringen også gælder Windows Defender og Antigen og Forefront til Exchange Server.

Microsoft har selv givet denne opdatering en moderat sikkerhedsvurdering. Det betyder normalt, at den ikke umiddelbart kan udnyttes til eksterne angreb, eller at konsekvenserne af et succesfuldt angreb er begrænsede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere