Kritiske Microsoft-opdateringer på vej til Internet Explorer

Månedens pakke af sikkerhedsopdateringer lukker et kritisk XML-hul, der allerede bliver misbrugt, samt sårbarheder i Internet Explorer 9.

Tre kritiske huller bliver lukket med denne måneds opdateringer fra Microsoft, der som sædvanligt bliver sendt på gaden den anden tirsdag i måneden.

I alt er der ni opdateringer, som lukker 16 huller, og det vil være en dårlig idé at vente, for de tre kritiske patches er ikke at spøge med, siger sikkerhedseksperten Wolfgang Kandek til CRN.com.

Den ene sikkerhedsopdatering lukker et alvorligt hul i Microsofts XML Core Services. Der er fire sårbare versioner, hvor af den ene bliver angrebet af hackere i stor stil, da sårbarheden er kommet med i de populære exploit-pakker, som mindre tekniske hackere bruger.

Hullet i denne version l blev lukket med en ekstraordinær opdatering fra Microsoft i juni, men de tre øvrige versioner er stadig sårbare og kan på samme vis hurtigt blive ramt af hackerangreb, lyder vurderingen.

Derudover lukker pakken af opdateringer to kritiske huller i Internet Explorer 9. Sårbarheden betyder, at et besøg på en inficeret hjemmeside kan give hackere kontrol over din computer. Der er ikke rapporter om, at hullet bliver udnyttet endnu, men det er kun et spørgsmål om tid, lyder det fra sikkerhedseksperten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere