Kritisk sårbarhed fundet i Microsofts fildelingsprotokoller

Badlock
Badlock-fejlen har fået sit eget logo. Foto: Badlock
Windows og Samba arbejder i disse dage sammen om at lukke en kritisk sårbarhed fundet i fælles fildelingsprotokoller.

Fildelingsprotokollerne SMB/CIFS, som blandt andet bliver brugt af Windows og Samba, indeholder en kritisk sårbarhed. Det har Stefan Metzmacher, der arbejder hos SerNet og er medlem af det internationale Samba Core Team, afsløret over for Microsoft.

Microsoft og Samba er derfor gået sammen om at løse problemet og har bebudet, at de den 12. april vil komme med en sikkerhedspatch, der lukker hullerne, skriver The Register.

Langt varsel

Det 3 uger lange varsel skyldes, at man fra teamet bag fikset til Badlock, som sårbarheden er døbt, vil sikre, at systemadministratorer og andre it-ansvarlige i virksomhederne er forberedt, så de kan installere sikkerhedsopdateringen, så snart den bliver frigivet.

'Vi er ret sikre på, at der vil være forsøg på at udnytte svagheden, så snart vi frigiver informationerne,' skriver teamet på den dedikerede hjemmeside badlock.org.

Protokollerne er implementeret af både Windows og Samba som et værktøj til at dele filer mellem computere via et netværk. Samba kan bruges på Linux, BSD, OS X og andre Unixy-flavored systemer til at interagere med Microsoft/Windows-maskiner.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017