Kritikken af fejlramt Netcompany-system i Politiet fortsætter: »Det er utroligt, at det kan blive ved«

12. maj 2022 kl. 09:40
Haglgevær.
Illustration: Pressefoto/Danmarks Jægerforbund.
Professor melder sig nu i koret af kritikere af Politiets nye it-system til behandling af våbentilladelser.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det nye it-system hos Politiets Administrative Center (PAC), der behandler våbentilladelser, og som er leveret af Netcompany, er gennem de seneste uger blev mødt af kritik for lange sagsbehandslingstider på udstedelsen af tilladelser, hvilket betyder, at mindst 20.000 jægere står til ikke at få udstedt deres tilladelser i foråret.

Nu tilslutter professor emeritus ved Copenhagen Business School Niels Bjørn-Andersen sig kritikken i dagens Jyllands-Posten. Han har gennem årtier fulgt mange statslige it-projekter og it-udviklingen i Danmark.

»Det er utroligt, at det kan blive ved efter de forfærdeligt mange skandaler, der har været igennem tiderne,« siger han til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til de lange sagsbehandlingstider er, at det nye it-system blev sat i værk, fordi EU-regler kræver øgede krav til sporbarheden af skydevåben, til trods for der var fejl og mangler ved systemet.

»Vi beklager, at det har vist sig at tage længere tid og være mere kompliceret at udbedre fejl og mangler og indarbejde de nye arbejdsgange end først antaget. Vi er enige i, at de aktuelle sagsbehandlingstider på området er utilfredsstillende, og det beklager vi meget,« har Rigspolitiet tidligere skrevet til Børsen.

Det fik tidligere justitsminister Nick Hækkerup (S) til at »allokere betydelige medarbejderressourcer til våbenområdet.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger