Kritikken af fejlramt Netcompany-system i Politiet fortsætter: »Det er utroligt, at det kan blive ved«

Haglgevær.
Illustration: Pressefoto/Danmarks Jægerforbund.
Professor melder sig nu i koret af kritikere af Politiets nye it-system til behandling af våbentilladelser.
12. maj kl. 09:40

Det nye it-system hos Politiets Administrative Center (PAC), der behandler våbentilladelser, og som er leveret af Netcompany, er gennem de seneste uger blev mødt af kritik for lange sagsbehandslingstider på udstedelsen af tilladelser, hvilket betyder, at mindst 20.000 jægere står til ikke at få udstedt deres tilladelser i foråret.

Nu tilslutter professor emeritus ved Copenhagen Business School Niels Bjørn-Andersen sig kritikken i dagens Jyllands-Posten. Han har gennem årtier fulgt mange statslige it-projekter og it-udviklingen i Danmark.

»Det er utroligt, at det kan blive ved efter de forfærdeligt mange skandaler, der har været igennem tiderne,« siger han til Jyllands-Posten.

Årsagen til de lange sagsbehandlingstider er, at det nye it-system blev sat i værk, fordi EU-regler kræver øgede krav til sporbarheden af skydevåben, til trods for der var fejl og mangler ved systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi beklager, at det har vist sig at tage længere tid og være mere kompliceret at udbedre fejl og mangler og indarbejde de nye arbejdsgange end først antaget. Vi er enige i, at de aktuelle sagsbehandlingstider på området er utilfredsstillende, og det beklager vi meget,« har Rigspolitiet tidligere skrevet til Børsen.

Det fik tidligere justitsminister Nick Hækkerup (S) til at »allokere betydelige medarbejderressourcer til våbenområdet.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger