Kritikere får en måned til at kommentere EUs monopol-sigtelser mod Google

De mange virksomheder, der har klaget til EU over Google får nu mulighed for at kommentere på de anklager, unionen retter mod it-giganten. 19 virksomheder har angiveligt fået en kopi af sigtelserne.

EUs monopolsag mod Google fortsætter, og nu har 19 virksomheder, der alle har klaget over Google, modtaget en kopi af sigtelserne, som de har fire uger til at kommentere på.

Det skriver Re/Code.

Blandt virksomhederne er blandt andet Microsoft og Tripadvisor, der mener, at Google bruger sin dominerende position inden for internetsøgninger til at drive markedsforvridende virksomhed.

»Vi har modtaget sigtelserne i dag, og vi har fire uger til at kommentere på dem. Men det er strengt fortroligt, så vi må ikke tale om det med andre end vores advokater,« siger en anonym kilde fra en af virksomhederne til Re/Code.

Læs også: Margrethe Vestager trækker Googles konkurrenter ind i EU-sag om monopol

Google står til en bøde i omegnen af 35 milliarder kroner, hvis virksomheden taber sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Junior Ronnie

Hvorfor er det forkert af google at bestemme hvad der skal søges. Google betaler selv for at udvikle på siden og gemmer selv alt indholdet. De der bruger tjensten er ikke blevet tvunget til at bruge den. Hvorfor skal EU og mere lande så til bestemme hvad en privat virksomhed skal tilbyde brugerene ?

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere