Kritiker kan sparke liv i Java-miljøet

Rod Johnson, som står bag Spring-frameworket, er blevet indvalgt til ledelsen af Javas standardiseringsorgan, JCP. Det kan sætte ny gang i Java, mener softwaremagasin.

Skaberen af Spring-frameworket, Rod Johnson, kan sætte nyt liv i organisationen bag Java, JCP (Java Community Process).

Det håber lederskribenten i softwaretidsskriftet Software Developer Times (SDTimes) i hvert fald på.

Organisationen har behov for at få begejstringen tilbage blandt dens loyale støtter. Mange har som Rod Johnson talt for mere åbenhed i processen og for at fjerne elementer i Javas klassebiblioteker, et kontroversielt standpunkt i Java-miljøet, da det kan ødelægge programmers bagudkompabilitet.

Men det er lige sådan en rystetur, Java har brug for, for at komme ud af sin tornerosesøvn, mener lederskribenten.

Rod Johnson er klar over, hvad der står på spil, skriver SDTimes. Hvis Java ikke luger ud i ny og næ, vil sproget blive fortrængt af lettere sprog som Python and Ruby, lyder synspunktet fra SDTimes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

De skal dog også passe på, at Java ikke ender med at sætte sig mellem to stole: For tungt til at konkurrere med Ruby og Python og for let til at konkurrere med C#.

Og Java er jo "hele tre ting": Sproget, standardbibliotekerne og dem virtuelle maskine. Det ville klæde Javamiljøet at skille disse tre ting mere ad, så bibliotekerne og den virtuelle maskine bliver gjort mere sproguafhængige og sproget mindre bundet til den virtuelle maskine.

  • 0
  • 0
Kasper Sørensen

Jeg synes nærmere at Java de seneste par år både har været tungere end C# og tungere end de dynamiske sprog. Men det kommer selvfølgelig an på hvad du vurderer "tyngden" ud fra :)

Jeg er stor fan af Spring frameworket men jeg synes så småt at Rod Johnson begynder at yde vold på Java, mere end han udbygger det. Eksempelvis med Spring Source's nye applikationsserver som sikkert er rigtig fin til Spring applikationer, men bevidst (næsten demonstrativt) ikke er kompatibel med J2EE. Spring's største kunst (i Spring framework) synes jeg er at de wrapper en masse bøvlede ting i nogle mere medgørlige størrelser. En ting som jeg personligt elsker i Spring er deres JdbcTemplate system, hvor irriterende checked SQLExceptions på "magisk" vis fjernes fra API'et. Den slags forbedringer skulle de fortsætte med at lave istedet for at gå ind og fjerne bagudkompatibiliteten.

  • 0
  • 0
Flemming G. Jensen

Det er flot, at et valg til JCP kommiteerne kan trække overskrifter i pressen. Med til historien hører imidlertid, at Rod Johnson er foreslået valgt til EC'en for Java SE/EE standarderne af Sun. Formanden for JCP, Patrick Curran, begrunder valget således, http://www.artima.com/forums/flat.jsp?forum=270&thread=242360:

Sun also nominated SpringSource, in the person of Rod Johnson, to have a seat on the SE/EE committee. Rod has been a strong critic of the JCP, but also a strong supporter. He has some serious concerns about the way the process has worked, and has ideas about how to reform it, many of which I share. He believes in participating, has participated in many JSRs, and is coming in with an agenda of pushing openness, transparency, and community involvement, all of which I support.

De øvrige medlemmer, der blev valgt til SE/EE kommiteen i denne omgang er Ericsson og SAP. Jeg har lidt svært ved at forstå dele af reationalet bag SD Times artikel. Hvilke nuværende medlemmer af kommiteen, der bl.a omfatter Google, IBM og Oracle, er imod udviklingen af Java platformen i åbne processer?

En kommentar til Torben: På hvilken måde skulle jvm'en være mere sproguafhængig? I Java SE 6 blev der tilføjet support for dynamiske scriptsprog, som Ruby, Python, Groovy og JavaScript via JSR 223. Når JSR 292 bliver implementeret, vil jvm'en generelt understøtte sprog med dynamiske typer.

Her er et link til de omkring 240 sprog/systemer, som kan genererer bytekode, der kan afvikles på en jvm: http://www.is-research.de/info/vmlanguages/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere