Kritik af ny lov: Google, Facebook og Twitter stopper data-udlevering til Hong Kong

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Kina har indført en ny, vidtrækkende sikkerhedslov i Hong Kong, der blandt andet skal stække den aktive protestbevægelse. Det har affødt protester verden over, og nu stopper en række tech-giganter med at udlevere data om deres brugere til Hong Kong.

Google, Facebook og Twitter er midlertidigt stoppet med at udlevere data om deres brugere til myndighederne i Hong Kong på grund af Kinas nye sikkerhedslov i bystaten.

Det skriver The Verge.

Kinas nye lov for Hong Kong skal blandt andet stække den aktive protestbevægelse. Allerede få timer efter at loven trådte i kraft 1. juli, blev en mand anholdt, fordi han var i besiddelse af et flag med et budskab om Hong.

»Da loven trådte i kraft, satte vi alle data-anmodninger fra Hong Kongs myndigheder på pause, og vi er fortsat i gang med et gennemgå lovens detaljer,« siger en Google-talsperson til The Verge.

Facebook og Twitter har gjort det samme som Google, og virksomhederne vil altså - i hvert fald midlertidigt - ignorere anmodninger fra Hong Kong om at få udleveret brugerdata i forbindelse med for eksempel politisager.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere