Leverandør skal pilotteste eget skandalesystem - og kan få millioner for at bestå

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Domstolsstyrelsens betaler leverandøren af det skandaleramte it-system JFS yderligere 4 millioner kroner for en pilottest af, om systemet er godt nok.

Domstolsstyrelsen er nu klar til at poste yderligere 6.695.700 kroner i det skandaleramte sagsbehandlingssystem Juridiske Fagsystemer JFS. Det fremgår af en ny kontrakt, som Domstolsstyrelsen har indgået med Globeteam A/S

For de penge skal konsulent- og udviklingshuset Globeteam teste, om systemkernen i JFS - som Globeteam også er hovedleverandør af - »er egnet som grundlag for videreudvikling.«

»Globeteam skal for Domstolsstyrelsen lave en pilotafprøvning af JFS-platformen. Udgangspunktet er at verificere, om JFS-platformen er tilstrækkelig solid til at videreudvikle JFS til at være domstolenes sagsbehandlingssystem samt verificere, om JFS i en brugssituation kan håndtere sagsbehandling ved både byretter og landsretter fra sagen modtages til den afsluttes,« skriver programdirektør i Domstolsstyrelsen Jannie Hilsbo i en e-mail til Version2.

Der er det særlige ved pilottesten, at systemet skal afprøves i et afskærmet miljø, hvilket åbenbart ikke har kunnet rummes i den eksisterende kontrakt.

»Kontrakten beskriver, hvorledes udvalgte brugerrettede dele gøres operative uden ”connect” til domstolenes bestående it-systemer. Tidligere udvikling har været med” connect” til eksisterende sagsbehandlingssystem. Så forskellen er, at man med ovennævnte pilotafprøvning modsat tidligere tester systemet uden forbindelse til eksisterende sagsbehandlingssystem,« skriver Jannie Hilsbo videre til Version2.

Domstolsstyrelsen har givet kontrakten til Globeteam uden at sende opgaven i udbud, da styrelsen har vurderet, at kun Globeteam ville kunne løfte opgaven.

»Kontrakten er indgået uden afholdelse af EU-udbud, da den vurderes undtaget herfra i medfør af udbudsdirektivets artikel 31, stk. 4, litra a, eller stk. 1, litra b, (”vendor lock-in”). Forinden kontrakten blev underskrevet, offentliggjorde Domstolsstyrelsen en meddelelse herom i EU-Tidende efter reglerne i håndhævelseslovens § 4 (Profylaksebekendtgørelse),« skriver Jannie Hilsbo.

Hvis Globeteam ender med at vende tommelfingeren op, kan det kaste yderlige opgaver af sig. Globeteam får således mulighed for at stå for udrulning og vedligeholdelse af systemet i op til to år.

»Ved aftalen giver leverandøren samtidig kunden option på udrulning af de udvalgte brugerrettede dele til dommerembederne samt på vedligeholdelse i en periode på op til 2 år. Optionen på udrulning og på vedligeholdelse skal også muliggøre, at det hidtil leverede, f.eks. med hensyn til dokumentation, forberedes til at danne grundlag for et udbud, samt at Domstolsstyrelsen kan indhøste erfaringer med det leverede og forberede udbud af såvel videreudvikling som vedligeholdelse,« fremgår det af udbudsbekendtgørelsen.

Version2 har tidligere beskrevet, hvordan JFS er blevet forsinket i årevis og millioner af kroner dyrere end budgetteret.

Læs også: Ny Polsag? Politikere truer med at lukke it-system til domstole efter tre års forsinkelse

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 s_ mejlhede

Så har de fået åbnet kassen, og trukket politikerne rundt ved næse(igen).

De skal bare have godkendt denne fase, så poster de yderligere en halv milliard i det, før de om 3-4 år må erkende, efter at politikerne endelig har lukket kassen helt, at så virkedet det ikke alligevel. Fordi kildekoden var noget rod fra starten, og styring ligeså.

"Efter at have nærlæst reviewet fra SIG samt blåstemplingen fra eGov Consulting har Domstolsstyrelsen dog indhentet en tredje, og bredere vurdering af risikoen ved projektet." = Vi spørger bare, til nogen siger god for systemet, den var gået hvis ikke der var lukket for kassen."

http://www.version2.dk/artikel/styrelse-saadan-redder-vi-lukningstruet-i...

  • 5
  • 0
#2 s_ mejlhede

Hvordan er 4 millioner bleven til næsten 7, på kun 2 måneder og det kun for en test, på om det måske kan komme til at virke, efter yderligere xxx antal milioner ?

En test af et system, som burde virke nu, der ER betalt af skatteyder, og som det koster over 5% af udvikling af systemet.

Burde leverandøren, ikke selv dokumentere, at det de har lavet også virker efter hensigten ?

http://www.version2.dk/artikel/styrelse-saadan-redder-vi-lukningstruet-i...

"»Vores succeskriterie er at overholde tidsplanen, og det er primo 2014. Samtidig har vi en en helt fast pris på fire millioner kroner. Nu har vi har lavet en kontrakt med leverandøren, som beskriver det forretningsområde, der skal understøttes fra start til slut. Jeg synes, vi har det, der skal til. Vi har simpelthen rammerne på plads for, hvad der skal ske nu,« siger Jannie Hilsbo."

Hulk og suk, her er det da lidt for den nye it-ordfører, selv om hun nok bliver tromlet ned af domstolstyrelsen jurister :-)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere