Krisen kan blive det nye Y2K for datacentrene ? denne gang for alvor

Y2K-bug'en blev aldrig noget problem for driften af datacentrene verden over, men det kan den økonomiske krise derimod blive, spår amerikansk brancheforening. Krisen fører nemlig til besparelser på driften og sikkerheden.

Den globale økonomiske krise kan vise sig at blive den trussel for datacentrene, som Y2K aldrig nåede at blive, skriver InfoWorld.

I 1999 talte man dagene op til 1. januar 2000, hvor fænomenet med det catchy navn Y2K angiveligt ville lægge en stor del af verdens computersystemer ned på grund af en begrænsning af computernes datohåndtering.

Det globale ragnarok udeblev som bekendt, men ifølge en amerikansk forening af datacenter-chefer, AFCOM, står den økonomiske krise klar til at tage over, hvor Y2K slap.

AFCOM påpeger, at krisetiderne tvinger datacentrene til at svinge sparekniven og holde igen med at bruge penge på nyt udstyr og opgraderinger, og netop det kan vise sig at blive en markant trussel mod datacentrenes drift.

AFCOM forudsiger på grundlag af medlemsundersøgelser, at en ud af fire datacentre vil opleve en alvorlig afbrydelse inden for en femårig periode, vekslende mellem at omfatte alt fra hele datacentret og ned til enkelte udstyrsdele.

Ifølge stifteren af AFCOM, Leonard Eckhaus, vil truslen kun forværres i takt med den globale økonomiske afmatning.

»Vi er overbeviste om, at det bliver værre,« siger han til InfoWorld.

Halvdelen af centrene skal spare
Ifølge AFCOMs undersøgelser har omkring halvdelen datacenter-chefer annonceret planlagte besparelser.

Derudover viste undersøgelserne, at 6,1 procent ville skære ned på den fysiske sikkerhed omkring datacentrene, mens 4,5 procent ville nedskalere datasikkerheden.

Knap 12 procent af de adspurgte datacenter-chefer erklærede, at budgetnedskæringer ville lede til forstyrrelser i driften af datacentrene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

At besparelser på drift og sikkerhed kan give problemer er indlysende, men at sammenligne det me Y2K er et lamt stunt for at skabe overskrifter... der desværre ser ud til at virke.

Y2K var et problem med legacy programmer, som det var svært at vurdere omfanget af. Det blev løst af en massiv indsats fra branchen. Timingen i problemet var forudsigelig og dagen efter var problemet ikke længere aktuelt.

Manglenede resourcer til sikkerhed og drift/vedligeholdelse, er selvforskyldt i den enkelte virksomhed. Problemet vil eskalere gradvist jo længere virksomheden underprioriterer disse områder, men det er uforudsigeligt om/hvornår konsekvenserne indtræffer.

Så vidt jeg kan se, er den eneste lighed at det er et problem der involverer computere. Så hvad med at gemme sammenligninger og sensations-overskrifter til sammenlignelige problemer og sensationer?

  • 0
  • 0
#2 Finn Christensen

eller rettidig piv piv tror jeg 'nyheden' burde kaldes.

Det er jo en selvbestaltet forening (AFCOM), som får lidt mindre at lege med, og kun 12% tror det måske vil give forstyrrelser - og medierne gætter med 'hvis og hvis' :)

  • 0
  • 0
#3 Lars Hansen

Det kan godt vække til eftertanke at man vælger at sammenligne dette problem med lige netop Y2K problemet.

Y2K-bug’en var som sådan et reelt problem. Dels var det et problem der blev overhypet i en helt ufattelig grad. Det var nærmest som om dommedag stod for døren. Dels var Y2K problemet også et meget godt eksempel på hvor ukritisk pressen egentlig forholder sig til mange af de historier de bringer.

Er det samme mønster vi ser her?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere