Krisemøde i EU over hacket Schengen-register

9 kommentarer.  Hop til debatten
Der gik et år, fra hackere brød ind hos CSC og hackede Schengen-registret, til EU-kommissionen fik besked. Det er hverken kommissionen eller Dansk Folkeparti tilfreds med.
13. juni 2013 kl. 06:29
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er nok ikke et af den slags møder, man glæder sig allermest til.

Inden længe skal Danmark på et møde med repræsentanter for resten af EU, med lande med en associeringsaftale til Schengen samt med en række EU-agenturer forklare, hvorfor der gik et helt år, fra Schengen-informationssystemet blev hacket, til EU-kommissionen fik besked den 3. juni 2013.

»Europa-Kommissionen er bekymret for de mulige konsekvenser af sikkerhedsbristen i det danske nationale system, især fordi ingen oplysninger blev givet til andre Schengen-lande eller til Europa-Kommissionen inden den 3. juni, til trods for at indbruddet fandt sted mellem april og august 2012,« skriver talsperson for indre anliggender Michele Cercone i en mail til Version2.

Han oplyser videre, at det danske politi har meddelt EU-Kommissionen, at man har anholdt to mistænkte, og at det benyttede sikkerhedshul er blevet lappet. Ifølge ham er de danske myndigheder ved at vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet Morten Messerschmidt mener, at regeringens smøleri med at fortælle EU-kommissionen om så vigtige ting er utilstedelig.

»Det vidner om en dybt dobbeltmoralsk regering. Først græder den tøndevis af tårer over, at vi måske ikke kan være med i Europol, og Morten Bødskov (justitsministeren, red.) siger, det er et kæmpe problem, hvis ikke vi samarbejder om international kriminalitet. Men det er jo kun et problem, hvis samarbejdet rent faktisk eksisterer - og der fejler regeringen,« siger Morten Messerschmidt til Version2.

Samtidig stejler Morten Messerschmidt i lighed med EU-kommissionen også over, at der virkelig kan går et helt år, fra hackere skaffer sig adgang til dybt fortrolige oplysninger i det såkaldte Schengen Information System, til de relevante myndigheder bliver orienteret.

»Det virker fuldstændig bizart, at regeringen, politiet og PET sidder på hænder og fødder, alt imens de tænker: 'Den løser vi selv.' Især når man samtidig turnerer med budskabet om, at det internationale samarbejde om grænseoverskridende kriminalitet skal styrkes,« siger Morten Messerschmidt til Version2.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
18. juni 2013 kl. 09:35

En del af Schengen-aftalens funktion beskrives i den fortroligt-stemplede SIRENE-manual. Denne er fortsat fortrolig, på trods af at også den for længst er sluppet ud. SIRENE betyder "Supplementary Information Request at the National Entry", og når disse "supplerende informationer" skal fremskaffes ved grænsen slås det omhyggeligt fast, at politiet skal overholde national lovgivning, men: "Såfremt den målrettede kontrol ikke er tilladt i henhold til den nationale lovgivning, indhentes på passende måde alle eller dele af oplysningerne uden at personens opmærksomhed henledes herpå".

3
13. juni 2013 kl. 12:04

...som syntes at det er forholdsvis mærkligt at høre DF brokke sig over noget vi ikke har gjort for EU ?

2
13. juni 2013 kl. 09:04

...der i Januar, hvor man vist fandt ud af det. Hvor mange sekunder ville der så være gået, før det stod på forsiden af EB eller Stern? At de ikke har fået det at vide før nu, kan da være uendelige ligegyldigt i forhold til det fact, at det rent faktisk ER SKET?!

5
14. juni 2013 kl. 15:20

Ja, uha da. Tænk så ville oplysningerne også slippe ud til dem, det er gået ud over. Hvor skrækkeligt.

6
17. juni 2013 kl. 20:13

Det ville måske også have ødelagt efterforskningen, hvis det var sluppet ud til offentligheden. Folk der laver den slags er IKKE dumme, og de ville sørger for at gøre hvad de kunne for at fjerne alle spor der kunne pege på dem.

Så det giver god mening at holde det hemmeligt til man er færdig med efterforskningen, eller i hvert fald nået så langt, at vigtige spor ikke kan ødelægges.

9
5. juli 2013 kl. 19:22

Hvis man havde planer om at komme igen, eller at bruge oplysningerne til et eller andet, ville de ikke være slettet. Hvis det var sluppet ud at maeftforskede indbruddet ville dem der havde lavet det, have slettet filerne fra deres computere og ryddet op hvis de kunne, for at gøre det sværer at kæde dem sammen med hændelsen.

1
13. juni 2013 kl. 08:56

Hvilke stoffer er Morten Messerschmidt på?

Mener han seriøst nogle har tilbageholdt information i et helt år?