Kriminelt chatnetværk med 60.000 brugere infiltreret

Illustration: Bigstock
Politistyrker i Europa infiltrerer kriminelt chatnetværk og har arresteret over 800 personer indtil videre.

Et tophemmeligt chatnetværk er blevet infiltreret af Fransk og Hollandsk politi sammen med Storbritanniens National Crime Agency (NCA), der har arbejdet sammen med styrker på tværs af Europa i en af de 'største og vigtigste' operationer mod kriminalitet.

Det skriver BBC.

Chatnetværket hedder EncroChat og har base i Frankrig. Servicen blev brugt af over 60.000 mennesker, men er nu blevet taget ned efter flere end 800 brugere er arresterede, heriblandt nogle store kriminelle spillere i Europa. Over to ton stoffer, flere dusin våben og 54 millioner pund er blevet beslaglagt ifølge NCA.

De fortæller også, at servicen er blevet brugt som en markedsplads for kriminelle til at koordinere leverancerne af stoffer over hele verden og til at importere våben.

Systemet opererede på tilpassede Android-telefoner, og ifølge hjemmesiden tilbyder de 'bekymringsfri og sikker kommunikation.' Brugerne havde også adgang til funktioner som ’selvdestruerende beskeder’, der forsvandt fra kundens enhed efter en bestemt tidsperiode og en ’panic wipe’-funktion, hvor al data fra telefonen kunne slettes ved at indtaste en kode på fire cifre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere