Kriminelle hyrer hackere til at udføre cyberangreb: Minister er bekymret

Illustration: Forsvarsministeriet
Ifølge Center for Cybersikkerhed, har it-kriminelle fundet nye måder at samarbejde på. Udviklingen bekymrer forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Kriminelle lejer eller køber sig til cyberangreb på virksomheder og organisationer. Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed i den seneste trusselsvurdering.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kontakten mellem de kriminelle og hackerne foregår ofte på hjemmesider, der er organiseret som en form for platformsøkonomi. Her kan de kriminelle bestille ydelser som ransomware angreb mod virksomheder. Den udvikling bekymrer forsvarsminister Trine Bramsen (S).

»Vi ser en ny og meget bekymrende udvikling, hvor kriminelle har fundet helt nye platforme til at hyre hackere, der kan sætte ind og lave destruktive angreb, få penge ud af dem, der bliver angrebet eller lave spionage,« siger hun.

Regeringen forventes at lancere et udspil, der skal styrke cybersikkerheden i Danmark, senere denne uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

https://www.version2.dk/artikel/cfcs-umuligt-at-opgoere-antallet-cyberan...

Der er endnu ikke nogen der er har defineret hvad et angreb er, så hvordan kan ministeren sige at

Kriminelle lejer eller køber sig til cyberangreb på virksomheder og organisationer

Der er måske slet ikke nogle angreb mod Danmark eller andre.

Arkademisk set kan antallet af angreb ikke kvantificeres, da der ikke er en definition på et angreb.

  • 3
  • 7
#2 Peter Naumann

Har man ikke kunnet det, de sidste 20 år? Kunne være hun skulle have hørt efter hvad tennissokkerne sagde for laaaang tid siden, i stedet for at fokusere så meget på sokkerne.

https://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne...

Apropos!kaste med sten når man selv bor i et glashus! https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Trine_Bramsen....

Nå men sikkerhed og tryghed plejer jo at være noget med øget overvågning hos sosserne. Så vi må jo frygte for det værste og håbe på det bedste.

  • 8
  • 4
#10 Michael Cederberg

Spændende.... Hvilke konkrete dele af den millitære straffelov mener du hun har overtrådt? (Eller er din kommentar bare udtryk for, at dine hænder ramte tastaturet inden din hjerne nåede at bremse dem?)

Nu skal man være forsigtig med den slags smartass bemærkninger når man selv har travlt. :-)

Rigsretdomstole har ikke noget med den militære straffelov at gøre og det gør forsvarministeren er heller ikke underlagt den militære straffelov. I mine øjne har hun overtrådt den almindelige straffelovs kapitel 12 ved sine handlinger ved at hun ikke har beskyttet aflytningen af fremmed internet traffik ordentligt. Jeg er ikke jurist men jeg skulle mene at §109 kunne komme på tale.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere