Kriminalforsorgen opgiver centralt it-projekt for anden gang og forsøger igen

Plus24. februar kl. 13:043
Kriminalforsorgen
På under fem år har Kriminalforsorgen måtte opgive to projekter, der handler om at udskifte et gammelt og centralt sagsbehandlingssystem. Illustration: Kriminalforsorgen.
Kriminalforsorgen har flere gange forsøgt at finde en afløser for det centrale og forældede it-system, Klientsystemet. For anden gang lægger myndigheden nu et udskiftningsprojekt i graven. Et tredje forsøg er under opsejling.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kriminalforsorgen må igen opgive at finde en afløser for et af myndighedens mest centrale og samtidig stærkt forældede it-systemer.

Det fremgår af en række dokumenter, som er sendt til Folketingets Finansudvalg.

»Justitsministeriet orienterer hermed Finansudvalget om kriminalforsorgens beslutning om at nedlukke it-projektet vedrørende udvikling af et nyt klientsystem i kriminalforsorgen (NyX),« skriver justitsminister Peter Hummelgaard (S) i dokumentet.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. marts kl. 21:49

Det er egentlig meget sjovt at stille artikler som denne op imod IT virksomhedernes selvfedhed på LinkedIn, og fortællingen om at vi i Danmark er blandt de bedste i verden til digitalisering.

1
27. februar kl. 11:34

Hvad med om staten fik sig eget "udviklingshus" - der bestod af primært egne ansatte, supleret med extern oplæring assistance (inkl. oplæring) og evt. små-uddelegering styret der. På den måde fik man ét sted med NOK kompetence til at alle disse projekter i de forskellige styrelser mv. - og der kunne man så med langt højere sandsynlighed begå fornuftig projektstyring og sikre at man havde et mijø der KUNNE tiltrække udviklere (mange ville elske at kunne arbejde så bredt med IT i det offentlige). Det er svjv. den model det engeske IT projekt siger at have sparet millioner på at følge?

Og på tværs af alle disse systemer der skal udvikles, så er det 100% rigtig meget overlap af funktionalitet - som så kunne udvikles/deles på tværs af systemerne som systemkomponenter (helst frigivet som open source / bygget på open source komponenter).

Sådanne ting ville et sådan team hurtigt identificere og spare en masse i udviklings og vedligeholdelsestid - og dermed for de samme penge, kunne gøre det så meget bedre (istedet for at betale fuld pris for al den fælles funktionalitet for HVERT projekt i et nyt udbud).

2
1. marts kl. 10:33

Hvordan adskiller din idé sig fra det system vi havde med Datacentralen (senere CSC) og Kommunedata (KMD), ført de blev privatiseret? Som jeg ser det, var situationen langt fra ideel i deres monopoldage, og vi lider stadig under at, at systemer er låst fast til disse organisationer.

Jeg er stor tilhænger af at det offentlige ansætter de it-folk de har brug for, frem for at hyre konsulenter til alt. Jeg tvivler bare på at det er simpelt at gøre det uden at skabe et nyt monopol, eller at lave et ekstremt indviklet bureaukrati for at sikre konkurrencen. Jeg synes oprigtigt at det ville være spændende at høre nogle bud på, hvordan offentlig it-udvikling kan blive i det offentlige uden at det sander til i bureaukrati og inkompetance.