Kriminalforsorgen får 180 mio. kr. til forsinket og fordyret it-projekt
Kriminalforsorgen har fået 180 millioner kroner til et nyt sagsbehandlingssystem, der allerede er forsinket et år.
Det fremgår af et aktstykke, hvor Finansudvalget siger god for udgifterne til projektet.
Det nye »Offender Management System« (OMS) skal bruges til digital behandling og registrering af straffesager, og erstatte det nuværende klientsystem, der blev taget i brug 2001.
OMS fik i den seneste rapport fra Statens It-råd rødt trafiklys, fordi projektet er forsinket omkring 12 måneder i forhold til den oprindelige tidsplan, ligesom det indtil videre ser ud til at blive fem millioner kroner dyrere end først antaget.
»Statens It-råd har i forbindelse med statusrapportering for 2. halvår 2017 tildelt OMS-projektet rødt trafiklys på grund af forsinkelse på 12 mdr. (i forhold til baseline i projektinitieringsdokumentet fra august 2017), fordyrelse af projektudgifterne på 5 mio. kr. og forringelse af nettonutidsværdien«, hedder det i aktstykket.
Kriminalforsorgen regner med at gå i drift med det nye system allerede i 2021 - og ifølge aktstykket antager man, at der allerede kan høstes gevinster efter et år.
»De samlede udgifter til projektet forventes at udgøre 180,3 mio. kr. i alt (2017-pl) i perioden 2014-2029. Udgifterne til anskaffelse af OMS samt den løbende drift af systemet afholdes af den på finansloven opførte bevilling under § 11.31.03. Kriminalforsorgen i anstalter og frihed, herunder bl.a. via effektiviseringer i den administrative drift i en 8 års periode fra og med 2022.«
Mere præcist er der ifølge aktstykket tale om kvalitative forbedringer og automatisering af arbejdsopgaver.
Ifølge tidsplanen regner Kriminalforsorgen med at have gennemført et udbud i starten af 2019.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.