AWS-køb er tegn på at cloudkrigen bevæger sig fra pris til teknologi

Niche-softwareselskaber blevet stadigt mere attraktrive, fordi de kan være med til at bringe ny teknologi ind i krigen om cloudkunderne.

Amazon Web Services' (AWS) køb af det italienske software-selskab NICE - som vil betyde udvidelse af produktpaletten med tilbud til kunder med de mest krævende computerbehov - er et udtryk for, at cloudkonkurrencen er ved at flytte sig fra pris til kvalitet og unikke features.

I hvert fald hvis det står til en kommentar i ZDnet.

Nice, som baseret i Asti, Italien, udvikler som nævnt tidligere på Version2 i dag værktøjer, der skal gøre det nemmere at anvende High Performance Computing (HPC). Herunder programmet Desktop Cloud Visualization, der giver adgang til 2D- og 3D-software i skyen.

Læs også: AWS udvider for de mest krævende kunder - køber italiensk supercomputer-specialist

På den måde kan f.eks. spildesignere altid tilgå og arbejde på deres designs, uanset hvilken computer, de måtte være i nærheden af.

Ifølge AWS chefevangelist Jeff Barr vil NICE brandet blive bevaret og udviklerteamet vil fortsætte med at udvikle og understøtte produkterne EnginFrame og Desktop Cloud visualisering produkter.

High performance er det nye sort i cloud

De to selskaber vil i sagens natur også arbejde sammen om at skabe nye tjenester til high-performance og teknisk computing.

EnginFrame produktet er designet til at tilbyde effektiv internet- eller intranet adgang til grid infrastrukturer, således at HPC clusters, data, licenser, batch og interaktive applikationer kan tilgås ved hjælp af enhver standardbrowser.

Det er ikke svært at se, at Nice-produkterne passer pænt ind i AWS' strategi om at tilbyde adgang til large-scale computing faciliteter i skyen.

Hidtil har man stort set kun oplevet hyppige prisnedsættelser på cloudydelser, men der kan altså være ved at ændre sig.

Nice er den femte softwareudvikler, som AWS har købt det seneste år, og ifølge en Pacific Crest-analytiker er sådanne niche-softwareselskaber blevet stadigt mere attraktrive, fordi de kan være med til at ændre cloudkrigen fra at handle om pris til at handle om features.

AWS nærmeste konkurrenter er Google og Microsoft ned Azure.

Andre AWS teknologi opkøb i 2015 omfattede Elemental Technologies, AppThwack, ClusterK, 2lemetry og Annapurna Labs.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017