Krigen om cloudkunder skifter fra pris - nu handler det også om teknologi

De seneste 5-6 år har cloududbyderne kappedes om at tilbyde de laveste priser. Men nu svinger pendulet mere over imod også at tilbyde den den bedste løsning.

Cloudkrigen er begyndt at gå ind i en fase, hvor det ikke alene handler om pris, men hvor udbyderne differentierer sig på kvaliteten af tilbuddet.

Det skriver Techcrunch i en artikel, som også nævner, at prisfaktoren har spillet en stor rolle i konkurrencen hidtil, og at den største udbyder på cloudområdet, Amazon Web Services, eksempelvis har sat priserne ned 44 gange de seneste seks år, og at både Google og Microsoft er fulgt med for at holde trit med AWS.

Men piben får nu en anden lyd. Microsoft vil i stigende grad spille på tilknytningen mellem deres cloud løsning, Microsoft Azure, og selskabets enterprise tilbud som bl.a. Offices 365, Microsoft Dynamics, Enterprise Mobility Suite og Power BI.

Microsoft er inde i en udvikling af forretningen, hvor man kobler de forskellige tilbud og løsninger sammen - hvor selskabet tidligere var ret opdelt mellem divisioner der solgt hhv. platforme, applikationer og infrastruktur.

IBM profilerer sig på dybden af branchespecifikke løsninger og rådgivning især inden for f.eks. finans, fødevare, sundhed, transport og smart cities og ikke mindst deres tilbud inden for kognitive computing med supercomputeren Watson.

Google vil ifølge artiklen spille på pris men også på kvaliteten og udbredelsen af de tilbud med f.eks. gmail, docs, drev, maps og search, som de andre selskaber ifølge Techcrunchhar haft svært ved at kopiere.

Senest har Google fået Spotify som kunde. Spotify går væk fra at have egne datacentre og over til Google Cloud Platform.

Amazon, som konkurrenterne mener ikke har meget at tilbyde enterprise-kunder, vil også spille på prisen og på at man har en række andre tilbud med: Backup and Recovery, Archiving, Digital Marketing, Development and Test og High Performance Computing.

Oracle Cloud mener, at man har leverandørernes bredeste og mest integrerede public cloud-tilbud inden for software as a service (SaaS), platform as a service (PaaS) og infrastructure as a service (IaaS).

Og det er endda muligt at Facebook også kommer med tilbud på dette marked.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere