Krigen om cloudkunder skifter fra pris - nu handler det også om teknologi

21. marts 2016 kl. 16:131
De seneste 5-6 år har cloududbyderne kappedes om at tilbyde de laveste priser. Men nu svinger pendulet mere over imod også at tilbyde den den bedste løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cloudkrigen er begyndt at gå ind i en fase, hvor det ikke alene handler om pris, men hvor udbyderne differentierer sig på kvaliteten af tilbuddet.

Det skriver Techcrunch i en artikel, som også nævner, at prisfaktoren har spillet en stor rolle i konkurrencen hidtil, og at den største udbyder på cloudområdet, Amazon Web Services, eksempelvis har sat priserne ned 44 gange de seneste seks år, og at både Google og Microsoft er fulgt med for at holde trit med AWS.

Men piben får nu en anden lyd. Microsoft vil i stigende grad spille på tilknytningen mellem deres cloud løsning, Microsoft Azure, og selskabets enterprise tilbud som bl.a. Offices 365, Microsoft Dynamics, Enterprise Mobility Suite og Power BI.

Microsoft er inde i en udvikling af forretningen, hvor man kobler de forskellige tilbud og løsninger sammen - hvor selskabet tidligere var ret opdelt mellem divisioner der solgt hhv. platforme, applikationer og infrastruktur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IBM profilerer sig på dybden af branchespecifikke løsninger og rådgivning især inden for f.eks. finans, fødevare, sundhed, transport og smart cities og ikke mindst deres tilbud inden for kognitive computing med supercomputeren Watson.

Google vil ifølge artiklen spille på pris men også på kvaliteten og udbredelsen af de tilbud med f.eks. gmail, docs, drev, maps og search, som de andre selskaber ifølge Techcrunchhar haft svært ved at kopiere.

Senest har Google fået Spotify som kunde. Spotify går væk fra at have egne datacentre og over til Google Cloud Platform.

Amazon, som konkurrenterne mener ikke har meget at tilbyde enterprise-kunder, vil også spille på prisen og på at man har en række andre tilbud med: Backup and Recovery, Archiving, Digital Marketing, Development and Test og High Performance Computing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oracle Cloud mener, at man har leverandørernes bredeste og mest integrerede public cloud-tilbud inden for software as a service (SaaS), platform as a service (PaaS) og infrastructure as a service (IaaS).

Og det er endda muligt at Facebook også kommer med tilbud på dette marked.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. marts 2016 kl. 19:41

Nice :-)