Krig har kompliceret cybertruslen: »Det er blevet tydeligt, at man skal have fokus på sine afhængigheder«
Trusselsbilledet inden for it-sikkerhedsverdenen har på kort tid ændret sig markant, særlig efter invasionen af Ukraine sidste år. I den brede offentlighed har en række DDoS-angreb mod offentlige hjemmesider sat tonen, og både DTU og Aalborg Universitet er blevet hacket.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
"I sundhedssektoren er man dog ikke blevet taget på hospitalssengen, fortæller Søren Bank Greenfield, der er afdelingschef for cyber- og informationssikkerhed hos Sundhedsdatastyrelsen. Danmarks hospitaler, patientregistre og øvrige sundhedsinfrastruktur har nemlig arbejdet med et meget højt trusselsniveau i årevis."
Hmmmm - hvad handler så denne artikel om?:https://www.version2.dk/artikel/sundhedsdatastyrelsen-dumper-paa-basal-it-sikkerhed-det-er-ikke-raketvidenskab
Det er måske kun Sundhedsdataforstyrrelsen (dem, som vel netop skulle sikre forsvarligt opbevaring af vore data), som ikke har styr på det? Eller har man bare nedprioriteret det, selv om man var bevidst om truslerne i årevis?
Det er vel mere et partsindlæg for V2 security konferencen
Jeg troede, ligesom dig, Linus Xeon, at det var et sponsoreret indlæg fra Sundhedsdatastyrelsen. Fint at styrelsen har så stort fokus på sikkerheden, men det koster helt sikkert kassen, der skal tages fra eget budget og går ud over sundhedsfaglige opgaver, der så ikke bliver løst. Ufatteligt at de enkelt sektorer selv skal skaffe pengene i stedet for en central statslig pulje, der afsættes til formålet. De 18 sektorer, udpeget i EU's NIS2 direktiv, vil helt givet bevirke at der prioriteres og forvaltes på 18 forskellige måder, til skade for samfundets samlede cybersikkerhed.
@JMF : Jeg vil lade det være usagt hvilken kendskab jeg har til SDS. Med mindre at SDS har ændret meget (rigtig meget) på kulturen, så har de ikke styr på it-sikkerheden.
Blot ved at kigge på sundhedsdatastyrelsen.dk med mxtoolbox.com og ssllabs.com kan jeg finde:
- Ingen DMARC (av, det siger DIGST ellers at de skal)
- Kun svage ciphers understøttes på deres hjemmeside
- Ros for ensartethed. Protokoller og ciphers der er implementeret på de 3 sites som nævnes i det anvendte TLS certifikat, er meget ens.
Jeg læser artiklen som et partsindlæg fra Søren. Der er så meget politik i artiklen at det blot bliver en promovering af SundhedsDataStyrelsen og Søren.