Krak siger skråt ned til Google Maps

3. april 2008 kl. 13:592
Ikke flere flade tage. Krak lancerer højopløsnings-fotokort med perspektiv.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kortfirmaet Krak har lanceret en ny funktion på firmaets webbaserede kort-tjeneste. I de sidste par år har tjenesten haltet efter Google Maps, der med sin banebrydende funktionalitet har taget pusten fra mange regionale spillere.

Men Krak, som ejes af Eniro, går nu i offensiven med en ny tjeneste, hvor man kan zoome helt tæt ind på bybilledet, så længe det er inden for bygrænsen i København og 12 andre danske byer. Og det med perspektiv.

Skråbillederne er taget fra et fly, hvorpå der er monteret fem kameraer: Et som tager billeder oppefra og ned, og fire som tager billeder i 35 graders vinkler i fire retninger. Alle billederne er taget af COWI, oplyser Eniro Danmark til Version2.dk.

Eniro har derefter udviklet et system, som sørger for at sætte billederne sammen og udvælger de bedste billeder, når der bliver søgt på et specifikt sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store udfordring ved dette er, at billederne ikke er firkantede - de er trapezformede, da de er taget i en skrå vinkel, og der er mange billeder, der overlapper hinanden. Det kræver derfor et specielt system at sammensætte billederne korrekt, og finde frem til det, som bedst viser søgningen.

Google på gadeplan

Men Google ligger dog heller ikke på den lade side i kampen om kort-kunderne. Google er hoppet helt ud af flyvemaskinen og smuttet ind i en bil i stedet.

Googles seneste initiativ på billed-kort-fronten er Street View, som blev lanceret i 2007. Her kan man få sig en virtuel spadseretur i de største amerikanske byer, ved hjælp af avanceret 3D-kamera-teknologi.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. april 2008 kl. 19:24

Jeg havde samme oplevelse som dig, Mikkel.

Jeg havde demonstreret Google Earth for nogle unge på min egen alder - Lidt senere kunne jeg se en flok af dem stå og vinke op mod himlen ude på gårdspladsen mens de andre sad ved computeren og prøvede at se dem.

Jeg måtte skuffe dem og fortælle, at det desværre (endnu) ikke er live-billeder man kan se.

Google Street View er super, men er der nogen, som ved hvornår de kommer forbi København? Indtil videre er det jo kun i udvalgte byer i USA de har været.

1
3. april 2008 kl. 14:58

Jeg er meget imponeret over både det og Google Street View! Men det var en studiekammerats far åbenbart ikke: han blev noget skuffet over, at sådanne ting (samt Google Earth) ikke var live-opdateret :-). (Snak om at se for meget 24 timer.)