Kræver klar besked om OOXML-indstilling

It-ordfører i Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt vil nu have klar besked fra videnskabsminister Helge Sander (V) om regeringen har forsøgt at påvirke OOXML-afgørelsen.

Har regeringen prøvet at påvirke Dansk Standards indstilling til spørgsmålet om, hvorvidt OOXML skal gøres til international standard under ISO?

Det ønsker it-ordfører i Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt nu videnskabsminister Helge Sanders (V) svar på.

Morten Messerschmidt begrunder sit spørgsmål med, at der været rejst en række tekniske spørgsmål om, hvorvidt OOXML-standarden lever op til kravene om interoperabilitet.

Da det er Dansk Standard, der skal komme med den danske indstilling - ud fra den anbefaling DS har fået fra dokumentudvalget under DS - er det vigtigt for it-ordføreren, at det er de rent tekniske forhold, der kommer til at være afgørende for DS's indstilling til ISO og ikke andre politiske eller økonomiske spørgsmål.

»For spørgeren er det væsentligt, at Dansk Standard træffer sin afgørelse på et teknisk grundlag i fuldkommen uafhængighed - såvel af politiske som af økonomiske interesser. Interoperabilitet er i sig selv et væsentligt mål, og beslutningen bør derfor ikke påvirkes udefra,« skriver Morten Messerschmidt i sin begrundelse for spørgsmålet.

Han ønsker især at få at vide, om der har kommunikation mellem regeringens ministerier, særligt Økonomi- og Erhvervsministeriet, Videnskabsministeriet og Dansk Standard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
Anonym

Har tidligere korresponderet med Morten Messerschmidt. Her er hans svar ang. regeringens beslutning om at anbefale både at anvende OOXML og ODF, med den vigtige detalje, at der er frit valg mht. om man vil understøtte begge:

"Jeg er tilfreds med, at alle partier har kunnet slutte op om, at man bruger et år som prøveperiode og så til næste træffer en endelig afgørelse"

Gad vide hvordan han har det med den aftale nu.

Levebrøds-politiker !

Jan Hansen

Heile Morten har under hele behandlingen af B103 ment det rigtige. Alle IT ordførere accepterede Helge Sandards forslag om at køre med to standarder i 2008. Jeg HAR skældt Holger K. ud for at han accepterede forslaget.
Han er iøvrigt den eneste politikker der stiller §20 spørgsmål til ministeren i IT poltiske spørgsmål.

Peter Makholm Blogger

Jan, hvem er det lige du taler om når du skriver: "Han er iøvrigt den eneste politikker der stiller §20 spørgsmål til ministeren i IT poltiske spørgsmål."

Morten Messerschmidt (DF), Per Clausen (EL), Morten Helveg Petersen (RV) eller Poul Henrik Hedeboe (SF)?

Det er kun Socialdemokraterne der glimrer ved deres fravær (Jeg anser ikke S2085 for at være et IT-politisk spørgsmål), men ellers har hele oppositionen (samt DF om man vil) de andre stillet IT-politiske spørgsmål til videnskabsministeren.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017