Kotlin stiger på 1. klasse med ny Android Studio-udgivelse

Illustration: Android Logo
Googles mobil-IDE inkluderer nu det populære sprog.

17 procent af de projekter, der bygges med den splinternye udgave af Android Studio, bygges med sproget Kotlin. Det fortæller Googles produktchef James Lau, i et blogindlæg.

Kotlin er en del af Java-verdenen og kompileres til JVM-bytecode. Sproget er opfundet af den russiske afdeling af firmaet Jetbrains, kendt for udviklingsværktøjet IntelliJ IDEA, der også er grundlaget for Android Studio, som er Googles værktøj til udvikling af apps.

»Kotlin er parat til produktion,« skriver James Lau.

»Udviklere bruger allerede Kotlin til at bygge apps med, lige fra startups til Fortune 500-virksomheder. Udviklere fra Pinterest, Expedia, Basecamp og mange andre finder ud af, af Kotlin øger produktiviteten og udviklernes arbejdsglæde.«

Tidligere på året meddelte Google, at Kotlin var på vej til at blive 1. klasses-passager i Android Studio, sammen med Java. En plug-in som understøtter sproget har været tilgængelig i nogen tid.

Og med Android Studio 3.0, der kom på gaden i sidste uge, er Kotlin nu indbygget i udviklingsværktøjet. Det skriver Adtmag.

Udviklere kan automatisk konvertere Java-kode til Kotlin, ved hjælp af en indbygget funktion.

Blandt andre nyheder i version 3.0 er bedre understøttelse af faciliteter i Java 8. Layout-værktøjet er forbedret, så komponent-træet er nemmere at arbejde med. En ikon-guide gør det nemmere at skabe app-ikoner med. Der er mulighed for at benytte egne skrifttyper, hvis app'en går efter API-niveau 26 eller senere, også kendt som Android Oreo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere