Kotlin får multiplatforms-brugerflade
Sproget Kotlin, der har værktøjsfirmaet Jetbrains og Google i ryggen, har fået sit eget brugerflademiljø.
Compose Multiplatform, som netop er udgivet i version ét og er klar til produktion, kan benyttes til Android, skrivebordsapps og web. En stor del af koden kan deles på tværs af platformene, skrives der.
I lang tid har Kotlin-udviklere været nødt til at bruge traditionelle Java-brugerflademiljøer, da der ikke har været nogen Kotlin-biblioteker, der kunne byde på moderne brugerfladeudvikling, skriver marketingsmedarbejderen Sebastian Aigner fra Jetbrains i et blogindlæg.
Compose Multiplatform benytter en deklarativ tilgang til opbygning af brugerflader. Man behøver ikke bekymre sig om at kopiere data fra model til view. I eksemplet herunder opdateres indholdet af en label Text
, når indholdet af TextField
redigeres, uden yderligere kode:
var text by remember { mutableStateOf("Hello, World!") } Column { Text(text) //text label TextField(text, {text = it}) //text field }
Det skulle være nemt at komme i gang, hvis man kender til frameworks som React eller Jetpack Compose, skriver Sebastian Aigner.
Compose Multiplatform anvender grafikbiblioteket Skia, som giver hardware-acceleration på tværs af platforme.
Google anbefaler Kotlin som det foretrukne valg til Android-udvikling. Over 50 procent af nye Android-apps skrives med Kotlin, og set på mængden af installerede apps, er tallet 79 procent, ifølge tjenesten Appbrain.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.