Kort over mobildækning bukker under for brugerpres på premieredagen

Hjemmesiden Tjekditnet.dk skulle vise et kort over mobildækning, men pres på siden gjorde på premieredagen, at man får et tomt kort. Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Tjekditnet.dk skulle give adgang til kort, der viser mobildækning i Danmark, men siden kan ikke følge med det pres, brugerne har lagt på serverne på premieredagen.

Energistyrelsen har i dag, fredag, relanceret hjemmesiden Tjekditnet.dk med en funktion til blandt andet at se de danske mobiloperatørers dækning. Men går man ind på hjemmesiden fredag ved middagstid, så får man ikke det forventede kort frem.

Lige nu kan man kun se det kort over faste bredbåndsforbindelser, som også tidligere var tilgængelig på siden.

Energistyrelsen oplyser til Version2, at problemerne skyldes mange besøgende på hjemmesiden, som altså ikke kan følge med.

Når bredbåndskortet alligevel kan vises, mens mobildækningen ikke kan, så skyldes det, at data til de to kort kommer fra to forskellige leverandører.

Forventer normalisering

Styrelsen forventer, at hjemmesiden vil fungere som planlagt, når nyhedsinteressen for siden klinger af, og brugertallet nærmer sig det forventede normale niveau.

Den nye udgave af Tjekditnet.dk skal ifølge energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt skabe mere gennemsigtighed om danskernes mobildækning.

»I mere end 98 procent af landet kan man bruge sin mobiltelefon til at tale med. Det er flot, når vi sammenligner os med andre lande. Men der er fortsat lokale områder, der halter efter. Derfor har vi også stillet krav til mobilselskaberne om, at de skal dække flere af de sorte huller, når de køber mobilfrekvenser af staten. Og vi er ved at ændre planloven, så det bliver nemmere for kommunerne at give tilladelse til at stille mobilmaster op,« udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jakob Glarbo Møller

Jeg slog for sjov vores sommerhus op.

Der kan man godt nogen gange modtage sms og hvis man er heldig kan man modtage et opkald som man så kan besvare på fastnettet.

På styrelsens kort er det indikeret at der er fin taledækning i området.

Med den definition af taledækning er det nemt at nå en dækningsgrad på 98%.

  • 3
  • 0
#3 Jens Jönsson

Jeg slog for sjov vores sommerhus op.

Der kan man godt nogen gange modtage sms og hvis man er heldig kan man modtage et opkald som man så kan besvare på fastnettet.

På styrelsens kort er det indikeret at der er fin taledækning i området.

Med den definition af taledækning er det nemt at nå en dækningsgrad på 98%.

Dækningen udregnes ved hjælp af avancerede modeller for signalets udbredelse og tager udgangspunkt i højdekort. Derudover kan man så indlægge f.eks. skov osv. der giver dæmpning af signal.

I sidste ende får du et kort der viser den teoretiske dækning og som er nogenlunde retningsvisende. Du kan aldrig lave et fyldestgørende kort, med mindre du laven en fysisk måling på hver m2 af jord. Kort udregnes også udfra en standard antenne, så hvis din mobil har en dårligere antenne end den der er brugt ved beregningen, så vil du opleve at der ikke er dækning...

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere