Koordineret DDoS-kampagne rammer VoIP-udbydere: »Aldrig set noget lignende«

Illustration: Jesper Stein Sandal
Engelske VoIP-udbydere har været ramt af en »koordineret, international og afpresningsfokuseret« DDoS-kampagne, oplyser brancheorganisation. Kunderne indebærer blandt andet sundhedsmyndigheder og politi.

En række engelske voice over internet protocol-udbydere (VoIP) – samme teknologi, der bliver brugt i blandt andet Skype, Facetime og Whatsapp – har været ramt af DDoS-angreb.

De ramte udbyderes kunder tæller blandt andet NHS (det offentlige sundhedssystem i UK, red.) og britisk politi.
Det skriver BBC.

»Vi har aldrig set noget lignende, siden vi blev etableret tilbage i 2004,« siger en talsmand i brancheorganisationen Comms Council UK til BBC.

Han fortsætter:

»Der er blevet fremsat løsepenge-trusler til adskillige udbydere, og der er fremsat en generel trussel mod hele branchen.«

Det ser ifølge Comms Council UK ud til at være en del af en koordineret, international »afpresningsfokuseret« kampagne udført af professionelle cyberkriminelle, som det fremgår af en pressemeddelelse.

Angrebene har stået på i fire uger, og brancheorganisationen er i samarbejde med regeringen og National Cyber Security Centre (NCSC) ved at undersøge problemet og omfanget yderligere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere