Kontroversielt overvågningsfirma hacket

Det er angiveligt interne dokumenter stjålet fra det kontroversielle overvågningsfirma Hacking Team, der lige nu siver ud på internettet, og afslører en række belastende forhold.

Det kontroversielle italienske overvågningsfirma Hacking Team er selv blevet offer for snagende virksomhed og har således fået stjålet op mod 400 GB interne filer. Det skriver flere internationale medier, herunder TechCrunch.

Hacket har vakt opsigt, fordi Hacking Team længe har været mistænkt for at sælge sit spionsoftware til skruppelløse regimer - en påstand, som ledelsen i Hacking Team altid har benægtet.

Læs også: Sådan holder spionprogrammer sig skjult på din iPhone

I løbet af weekenden stod det klart, at den italienske softwarevirksomhed var offer for et igangværende angreb, hvilket blev mest tydeligt, da firmaets Twitter-konto blev overtaget og navnet ændret til ‘Hacked Team’.

Samtidig begyndte de endnu ukendte hackere at offentliggøre dokumenter, der angiveligt skulle være interne e-mails, kundelister og kontrakter stjålet fra Hacking Team.

Læs også: Danskere står bag verdensomspændende hackernetværk

De belastende filer dokumenterer blandt andet, at firmaet stik imod tidligere udmeldinger, har solgt sin teknologi til lande som Kasakhstan, Sudan og Saudi Arabien og blandt de hackede e-mails er ligeledes eksempler, der får virksomheden til at se suspekt ud.

Dokumenternes ægthed er dog endnu ikke verificeret, så tvivlen må endnu komme den kontroversielle virksomhed til gode.

Samtidig lader det også til, at Hacking Teams grundlægger Christian Pozzis Twitter-konto er kompromitteret, da der dagen igennem har været meget blandede udmeldinger fra ham, der dog overvejende har gået på, at de påståede ting om hans firma er løgn. Hans konto er siden blevet slettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Finn Aarup Nielsen

Jeg ved ikke om man skal grine eller græde over dette.

Flere dansker nørder faldt over et HT-regneark der nævnte Danmark. Det blev nævnt nogle ord hvor konteksten ikke var klar. Nu har tweetsfæren (det var vist @jchillerup) greppet sig igennem Key Account Manager Luppis email (eller hvor det nu var) og fundet "Danish National Police" nævnt i et brev fra marts i år hvor der diskuteres et forslag: https://twitter.com/jchillerup/status/618106965072433157

NICE er tilsyneladende det israelske firma https://en.wikipedia.org/wiki/NICE_Systems

  • 2
  • 0
#2 Malcolm Xander

Først Gamma, og nu Hack Team. Det er sku god underholdning. Da Gamma Group's Support blev kompromitteret, viste personen bag lækket selv, at det var mere held end forstand. Jeg gad godt vide hvad der er tilfældet her.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere